Лаура Кьовеши пристига в България днес. По предварителна информация с

...
Лаура Кьовеши пристига в България днес. По предварителна информация с
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши ще срещне с главния прокурор Иван Гешев

Лаура Кьовеши идва в България през днешния ден. По предварителна информация с нея ще е и българският европейски прокурор Теодора Георгиева.
Кьовеши ще посети офиса на европейските делегирани прокурори, който в постройката на Софийския областен съд. Очаква се да се срещне и с основния прокурор Иван Гешев.
По информация на БНР Кьовеши ще се срещне и с четиримата делегирани български обвинители, утвърдени от европейската прокуратура, след което ще даде и конференция.
 Лаура Кьовеши ще посети България Лаура Кьовеши ще посети България
По неофициална информация европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще дойде на следващия ден в България на двудневно посещаване, съобщи БГНЕС...
 На 1 юни, когато публично стартира работа Европейската прокуратура, Кьовеши разгласи, че ще пристигна в България " напълно скоро ", без да даде точна дата. Тя сподели това в отговор на въпрос за номинацията на новите 6-ма европейски делегирани прокурори, които чака от българското държавно управление.
 Създаването на Европейската прокуратура се проточи 8 години, откакто по оферти правилник от 2013 година от Европейската комисия не бе реализиран консенсус от страните-членки. През 2017-та година 17 от тях желаеха предлагането да бъде отнесено до Европейския съвет, където европейските водачи също не се схванаха по въпроса.
 Същата година 16 страни уведомиха институциите, че ще стартират да работят по нейното основаване посредством засилено съдействие по член, по който не се изисква одобрение от Съвета. Трудно бе реализирано единодушие и към фигурата на основния прокурор, откакто лявоцентристкото държавно управление на Румъния опита да неодобрява избора на Кьовеши и в Съвета, и в Европейския парламент посредством своите евродепутати.
 В момента в европейската прокуратура вземат участие 22 страни-членки, измежду които и България. Извън нея на този стадий са Унгария, Полша, Ирландия, Дания и Швеция. България стартира присъединяване си с провал, откакто от 10 препоръчани европейски делегирани прокурори бяха отхвърлени 6.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР