Латвийското правителство въвежда задължителна регистрация на посетителите от други страни

...
Латвийското правителство въвежда задължителна регистрация на посетителите от други страни
Коментари Харесай

Латвия въвежда задължителна регистрация на посетителите от чужбина

Латвийското държавно управление вкарва наложителна регистрация на посетителите от други страни за да управлява разпространяването на ковид, съобщи министър председателят Кришянис Каринш, представен от ДПА.

От 16 юли лицата, влизащи в балтийската страна от чужбина, ще би трябвало да се записват при идването си, съобщи Каринш, като акцентира, че правилото важи и за идващите с частни самолети и яхти. Първоначално регистрацията ще се прави с хартиени документи, само че до три седмици се чака да бъде въведена електронна система.

За пето следващо денонощие в Латвия не е регистриран нито един нов случай на ковид

Задължителното събиране на данни цели да помогне за ограничение на разпространяването на ковид в Латвия, като се постановат карантинните правила.

"Наясно сме, че съществува евентуален, действителен риск от хората, идващи в Латвия от по този начин наречените високорискови региони или страни, където заболяването е доста по-разпространена, в сравнение с в Латвия и в сигурните граници на Европа ", акцентира Каринш.

През юни Латвия отвори границите си за гости от европейски страни с ниски нива на заразяване. По-късно страната стартира да позволява и лица, идващи от лист от страни, сметнати за безвредни от Европейски Съюз.

Посетителите от страни с до 15 случая на 100 000 поданици няма да би трябвало да се подлагат на двуседмична карантина при влизане в Латвия. Целта на наложителната регистрация е да се санкционират тези, които нарушават разпоредбите за карантина.

Литва купува мобилно приложение, което да предизвестява за контакти с ковид

Правителството планува вероятно лишаване на разрешителни за престояване или визи, въпреки че за тази цел ще има потребност от утвърждението на Народното събрание.

В Латвия са открити 1178 инфектирани с ковид и 31 смъртни случая, свързани с Ковид-19. Според публични данни последните случаи са привнесени от чужбина, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР