Лацио записа разочароващо равенство 1:1 у дома срещу Болоня в

...
Лацио записа разочароващо равенство 1:1 у дома срещу Болоня в
Коментари Харесай

"Лацио" отново сгреши в борбата за Шампионска лига

" Лацио " записа разочароващо тъждество 1:1 вкъщи против " Болоня " в дуел от 29-я кръг на Серия " А ". " Небесносините " не изгубиха от противника си в десети следващ турнирен мач, само че разочароваха тифозите, които чакаха нова победа. Играчите на Симоне Индзаги не съумяха да покажат страхотната игра от триумфа с 2:0 против " Динамо " Киев три дни по-рано, а даже разрешиха на " червено-сините " да имат своите шансове за победно попадение на " Олимпико ".

--> И двата гола паднаха още при започване на дуела. В 3-ата минута Блерим Джемайли нанесе мощен и доста подъл удар от разстояние, предизвиквайки мъчно избавяне от Томас Стракоша. Той мазета топката непосредствено пред себе си, а притичалият Симоне Верди я прати във вратата. Нападателят вкара седмото си попадение за сезона, като е най-резултатният футболист на " Болоня ".

Гостите удържаха задатъка си единствено 13 минути. Точен в 16-ата бе Лукас Лейва, който се разписа във втори следващ дуел. С чудесна асистенция се отличи Луис Алберто. До почивката още веднъж Верди заплаши вратата на домакините, само че не уцели очертанията.

В 59-ата минута " Болоня " провежда съвършена офанзива с няколко подавания. Появилият се като запаса секунди по-рано Ибрахима Мбайе получи топката в наказателното поле и комбинира с Годфред Донса, който нанесе удар, само че Луис Фелипе се хвърли пред голлинията и топката рикошира от тялото му. В 76-ата минута Фелипе Андерсон си създаде комфортна позиция за изстрел, само че не уцели очертанията на вратата. За разлика от Верди, който в последните секунди на добавеното време нанесе превъзходен шут от 25 метра, само че Стракоша не му разреши да обезпечи успеха на " червено-сините ".

Играчите на Роберто Донадони си потеглиха с точка от посещение на " Лацио " за втори следващ сезон, прекъсвайки отрицателната си серия от 4 следващи загуби при визити в шампионата. " Римските орли " пък не завоюваха в трети пореден кръг, допускайки нова неточност в борбата за място в зона Шампионска лига. Столичани сега заемат пета позиция с 54 точки. Четвъртият " Интер " има 55, както и мач по-малко. " Болоня " също е без триумф в три следващи дуела за състезание, изкачвайки се на 11-о място с 34 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР