Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus (вляво) © Цветелина

...
Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus (вляво) © Цветелина
Коментари Харесай

Автобусният гигант FlixBus влиза в България

Ласло Арани, районен ръководещ шеф на FlixBus (вляво)

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Лекторите на E-mobility and the Future of Urban Transportation Forum: Ален ван Гавер

Ръководител " Услуги по електромобилност " и " Инициатива за въвеждане на екологично чисти рейсове ", Европейска комисия
21 фев 2018
Рекордни доходи в туризма през 2017 година - над 8 милиарда лева

Морските почивки преобладават, а нискотарифните полети и растежът в цените също водят до повече приходи
20 фев 2018
Първите електробуси на София евентуално ще са китайски

Единственият претендент в търга на " Столичен автотранспорт " е обвързвано с " Еврохолд " сдружение, което ще доставя модел електробус на Zhengzhou Yutong Bus
5 фев 2018
Нискотарифните самолетни компании държат съвсем половината от пазара в България

Националният транспортьор " България ер " остава на трето място с 14.6%
11 яну 2018
Транспортът на пасажери - в обърканост

Автобусните превозвачи компенсират неналичието на облага от вътрешните курсове с интернационалните. Засега
29 юни 2012 Автобусната компания, профилирана в интернационалните транспорти, FlixBus влиза на Българския пазар. Първите линии ще бъдат от София до Будапеща, Виена и Букурещ и ще стартират да се извършват всекидневно от 22 март. Това ще разреши на българските пасажери да доближат до другите дестинации от интернационалната мрежа на компанията, споделя Ласло Арани, районен ръководещ шеф на FlixBus.

Билетите към този момент са в продажба на уеб страницата на компанията и мобилното й приложени. Цената на еднопосочното пътешестване сред София и Букурещ е 23.90 лева, сред София и Будапеща – 37.90 лева, а до Виена билетът е 76.90 лева

От компанията оповестяват, че през първата половина на 2018 година възнамерява следващо разширение на мрежата си в района.

Без лични рейсове

FlixBus е основана през 2013 година в Германия от тримата сътрудници Йохен Енгерт, Андре Швамлейн и Даниел Краус, като start-up. Компанията залага в огромна степен на софтуерното нововъведения, които предлага на пасажерите при организирането на едно пътешестване с рейс. Друг главен дирек са модерните и екологични рейсове. Характерно за превозвача е, че не разполага със лични рейсове, а работи с сътрудници по места, като общият им брой е 250. Сред тях са Volanbusz, Alis Grup и Eurolines Romania.

Партньорите дават отговор за ежедневното ръководство на маршрутите, като брандираните им рейсове би трябвало да дават отговор на стандартите на компанията – екологичност, повече пространство за краката, безвъзмезден Wi-Fi, ел. контакти до всяка седалка, тоалетна на борда и така нататък FlixBus обаче разполага с лиценз за превозваческа активност, изясняват от сдружението, т.е. моделът е друг спрямо този на платформи като Uber да вземем за пример.

На българския пазар сътрудник на компанията е Florentia Bus. Компанията е на пазара от 20 години и разполага с автопарк от 45 рейса, която работи по интернационалните линии от София. Тя ще извършва транспортите на FlixBus към Виена.

Фотограф: Цветелина Белутова
Размерът на компанията

Самата FlixBus има 14 офиса в Европа, като екипът на компанията се занимава с мрежовото обмисляне, обслужването на клиенти, ръководство на качеството, маркетинг и продажби и бизнес и софтуерно развиване. Към момента транспортната компания предлага транспорти до над 1400 дестинации в 27 страни, като през тази година стартира работа и в Калифорния, Съединени американски щати.

Под марката й има над 1400 рейса и над 1000 чиновници. За 2017 година превозените пасажери са 40 млн. През 2015, 2016 и 2017 година порастват с по 10 млн. годишно, като от основаването си досега е превозила общо над 100 млн. души.

Километри за всички

Въпреки все по-силното наличие на пазара на нискотарифните авиопревозвачи, съгласно FlixBus актуалните трендове демонстрират напредък и на автобусния пазар. Особено при транспортите на междинни дистанции, при които като се прибави дългото чакана по летищата времето за пътешестване с рейс не е доста по-голямо. Друг плюс на компанията са множеството връзки, които предлага в Европа и допълващата роля, която автобусните транспорти може да имат при транспорта по въздух.

Отскоро компанията развива и жп транспорти. Нейни сътрудници са чешкият жп оператор Leo Express и немската BahnTouristikExpress. Компанията навлезе на този пазар през предходната година откакто самостоятелният жп оператор Locomore разгласи фалит. Той оперираше по линията Берлин – Щутгарт. След банкрута FlixBus и Leo Express сплотиха сили, с цел да възстановят услугата, като първата се зае с продажбите, а втората с осъществяването на транспортите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР