Лас Вегас приветства над 42 милиона посетители само през 2017

...
Лас Вегас приветства над 42 милиона посетители само през 2017
Коментари Харесай

6 неща, които никога не бива да правите в Лас Вегас

Лас Вегас приветства над 42 милиона гости единствено през 2017 година и нормално е измежду петте най-посещавани дестинации в Съединени американски щати всяка година. Голяма част от града е основана, с цел да прави туристите щастливи (и с цел да харчат пари), като е отлично място за празненство, хранене, извършване на покупки, хазарт и занимания под неоновите светлини, написа profit.bg.

Но градът е и необятен необитаем метрополис с доста " клопки ", които би трябвало да избягвате. Преди да резервирате първото си (или поредно) посещаване тук, вижте няколко съвета по отношение на това какво не трябва да вършиме в Града на прегрешението.
1. Не забравяйте да вземете ограничения за слънцезащита
Лас Вегас механически е издигнат в пустинята и летните месеци идват с доста високи температури. Точно по тази причина слънцезащитен крем и шапка са наложителни.

И един съвет. Колкото и рискови да са температурите на открито, постоянно носете лек пуловер за
казината, тъй като мощните климатици могат да бъдат рискови.
2. Не носете подправена персонална карта
Партитата около басейна, нощните клубове, първокласните питейни заведения и
казината сигурно са примамливи и за по-младите, само че в случай че нямате 21, даже не помисляйте за тях. А още повече пък да носите подправена персонална карта.

Лас Вегас има някои от най-тежките инспекции за сигурност в страната, с цел да си подсигурява, че всеки, който пие алкохол, има право за това. Ако някое заведение има пропуск, може да загуби лиценза си, по тази причина ограниченията са доста строги.

Същото важи и за
казината, където всички играчи би трябвало да са на най-малко 21 години.
3. Не забравяйте да оставяте бакшиш
Туристическата промишленост в Лас Вегас е от основно значение за стопанската система и има войска от чиновници, които работят интензивно, с цел да задоволят потребностите на посетителите. Затова не забравяйте да оставите бакшиш на пиколото, водача, камериерката, бармана и сервитьорите.

Разбира се, това е спомагателен разход, само че е от жизненоважно значение за поминъка на тези хора.
4. Не плащайте за секс
Често срещан мит е, че проституцията е законна в Лас Вегас, само че това не е по този начин. Тук бордеите са неразрешени, а всеки, който се опита да подтикне към секс или проституция, може да бъдат изправен пред съда или санкциониран.
5. Не теглете от банкоматите
Ако сте в Лас Вегас, евентуално ще харчите пари. И макар че кредитните карти са признати на всички места, не прибягвайте до изтегляне на пари от банкомат. В
казината има високи такси за транзакция, приблизително 5 $, до момента в който в стриптийз клубовете тя е 10 $.

Затова изтеглете преди идване кеш или в случай че се постанова да теглите, дано това да бъде оптималният дневен предел, с цел да избегнете повторни такси за банкомат.
6. Не взимайте такси от улицата
Можете да опитате да хванете такси от улицата, само че никой няма да ви вземе, тъй като в града има строго избрани зони, нормално пред
казината. Тук има и споделено пътешестване, като Uber и Lyft, само че концепцията при тях е същата.

Ако имате потребност от такси, слижителите на хотели и заведения на драго сърце ще ви повикат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР