Лаптопите на Apple отново се появяват в Русия, въпреки че

...
Лаптопите на Apple отново се появяват в Русия, въпреки че
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

Лаптопите на Apple още веднъж се появяват в Русия, макар че американската компания бе измежду многото международни марки, които се отдръпнаха от съветския пазар и отхвърлиха да продават продуктите си в отговор на войната, която Кремъл стартира в Украйна на 24 февруари. Технологичният колос ограничи и услугата си за плащаще Apple Pay още през март.

Няколко месеца по-късно обаче в съветските магазини отново може да се откри MacBook.

Причината не е, че от Apple са свалили рестриктивните мерки. А създадена скица за успореден импорт. Този вид търговия се следи, когато в дадена страна се популяризират истински артикули без разрешението на производителя. Артикулите въпреки всичко имат непокътната комерсиална марка и са създадени според условията притежателя й. Обикновено вносът се реализира от неофициални представители.

Местните търговци на дребно в Русия също започнаха да употребяват този механизъм, с цел да купуват компютри от Apple, показва съветският вестник " Комерсантъ ".

Чуждестранното съоръжение е почнало да идва на пазара при започване на лятото. Цените на преносимите компютри, доставени непосредствено от производителя до края на февруари, и тези, които са доставени посредством успореден импорт, не се разграничават, споделя Людмила Семушина, представител на магазина за техника " re:Store ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР