Land Rover дари най-красивия средноразмерен SUV автомобил в света с повече

...
Land Rover дари най-красивия средноразмерен
SUV автомобил в света с повече
Коментари Харесай

НОВИЯТ RANGE ROVER VELAR SVAUTOBIOGRAPHY DYNAMIC EDITION – ИЗТЪНЧЕНА МОЩНОСТ

Land Rover подари най-красивия средноразмерен SUV автомобил в света с повече динамичност, лукс и ексклузивност с представянето на лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Проектиран като върхово осъществяване в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и е задвижван от 5,0-литров мотор V8 с 550 к.с. и компресор суперчарджър. Ексклузивността на спецификацията ще бъде засилена заради факта, че този характерен модел ще бъде достъпен за покупка единствено в границите на 1 година.

Range Rover Velar получи всеобщо самопризнание като спечели наградата за “Най-добър автомобилен дизайн в света за 2018 година ” на Световните автомобилни награди и е вторият модел в семейството на Range Rover, който носи желаното отличие, след представянето на Range Rover SVAutobiography Dynamic през 2017 година

С мотор V8 с компресор суперчарджър, най-мощният Velar форсира от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да доближи скорост от 274 км/ч, като в това време предлага на водач и пасажери обичайния финес и комфорт на Range Rover.



Майкъл ван дер Санд, Управляващ шеф, Land Rover Special Vehicle Operations, сподели: „ Разработването на Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition е от вида задания, за които е създаден Special Vehicle Operations. Предизвикателството тук бе да увеличим динамиката без да вършим компромис със стабилността, проходимостта и финеса, присъщи на Range Rover Velar. Ние направихме това и в процеса създадохме SUV автомобил, който реализира брилянтен баланс между универсална деловитост, динамичност и релаксиращ комфорт - той в действителност е SUV за всякакви обстановки. “

Мощният нов модел се отличава с редица визуални усъвършенствания и неповторими покрития, които обезпечават по-целеустремен външен вид и нараснало внимание към детайла и същевременно резервират перфектно оптимизираните пропорции и характерен силует на Velar.

Отвън характерностите на награждавания средноразмерен SUV автомобил включват нова предна ризница с по-големи въздухозаборници, които доставят с въздух мотора V8 и охлаждат подобрената спирачна система. Нова радиаторна решетка и долни странични формирани протектори се съчетават с преработена задна ризница с вграден четворен шумозаглушител.

Екстериорните промени се съчетават с кора под трансмисионния тунел, за да гарантират, че най-бързият Velar в гамата на модела има изключителна аеродинамичност.

Дори надписът Range Rover на предния похлупак и задната врата е усъвършенстван с набраздено покритие на металните детайли на буквите от две елементи, добавяйки свежа нотка на изисканост в екстериора. SVAutobiography Dynamic Edition е и единственият Velar, наличен в цвят Satin Byron Blue – металическа боя от гамата Premium Palette на Special Vehicle Operations – и всички модели имат противоположен покрив в цвят Narvik Black като стандартно оборудване.

Гери Макгавърн, Главен шеф Дизайн, Land Rover, сподели: „ Нашата неспирна еволюция е движена от непрекъснат фокус върху създаването на мощно мечтани коли, които нашите клиенти ще обичат за цял живот. Новият Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition увеличава привлекателността на носителя на премията за Най-добър автомобилен дизайн в света за 2018 година, като въвежда неустоима композиция от увеличена динамика и разкош. “

Отличителните джанти от кован алуминий също загатват за увеличената динамичност. Олекотените 21-инчови джанти тежат колкото 20-инчовите джанти на основния модел, а клиентите могат да поръчат и опционални 22-инчови джанти с уникално покритие в цвят Silver Sparkle и кантове с ефект „ елмаз “, осигуряващи още по-голяма персонализация.

По-големите колела подкрепят фокуса върху динамичността на SVAutobiography Dynamic Edition, като улесняват генерирането на повече сцепление и вършат допустимо монтирането на по-големи спирачки. Предните спирачни дискове с диаметър 395 мм и задните с диаметър 396 мм имат структура от две части за усъвършенстване на тежестта. Иновативният дизайн също по този начин разсейва топлината по-ефективно, с цел да се оправи с по-голямата спирачна мощ, генерирана при високодинамично шофиране.

Допълнителната спирачна мощност се подчертава от червени спирачни апарати (с четири бутала начело и плъзгащи се отзад), които имат надпис Land Rover. Налични са и спирачни апарати в цвят Gloss Black за по-дискретен външен тип.

Целеустременият екстериор се добавя от силно чувство за разкош в купето с внимателно подбрана композиция от покрития и тапицерия. Перфорираната и капитонирана кожа Windsor с двоен тегел е уникална за SVAutobiography Dynamic Edition и допринася за чувството за разкош вътре в купето. Клиентите могат да избират сред 4 цветови комбинации - Ebony, Cirrus, Vintage Tan и Pimento - като SVAutobiography Dynamic Edition е оборудван с предни седалки с 20-степенно контролиране и функции за затопляне, изстудяване, запаметяване и масаж като стандартно оборудване.

Специалните линии вътре включват уникалния състезателен волан, който има специално контурирана рамка и алуминиеви пера за промяна на предавките. В центъра на купето въртящият се селектор за промяна на предавките и кръглите копчета за ръководство на деликатно интегрираната информационно-развлекателна система Touch Pro Duo имат изискано набраздено покритие. Опционален пакет за интериора с карбонови нишки придава по-съвременен вид на купето с присъщи стоманени нишки, а спортните педали и осветените метални пластини на праговете на вратите с надпис Range Rover допълват визията.

Отделните SV детайли участват и при 12,3-инчовия интерактивен екран за водача, който включва уникални „ цифрово набраздени “ бутони, предоставящи чувство за съвършена ръчна изработка и покритие към дигиталното преживяване в средноразмерния SUV, и специален начален екран за SVAutobiography Dynamic. Тези цифрови елементи не престават с електрониката в основата на характеристиките на шофиране на новия флагмански модел на Velar.

Калибрирането на системата AWD, Активния заден блокиращ диференциал, 8-степенната трансмисия, кормилното ръководство и въздушното окачване е усъвършенствано специално за SVAutobiography Dynamic Edition, предоставяйки по-фокусирано чувство при шофиране. Инженерите в Land Rover Special Vehicle Operations са прекарали 63 900 часа, изпипвайки в детайли неповторимото калибриране, за да оптимизират возията, ръководството и реакциите.

Стюарт Адлард, Старши управител на инженерния SV екип, Land Rover, сподели: „ Velar SVAutobiography Dynamic Edition резервира проходимостта върху всевъзможен терен и комфорта, които клиентите чакат от Range Rover, с още по-удовлетворяващо и завладяващо усещане при шофиране. Резултатът е стабилен и първокласен SUV автомобил, който изглежда, звучи и придава чувство за уникалност. “

Работата на Special Vehicle Operations се фокусира върху даването на по-голям обхват на проходимост, поддържайки прочутия експертен опит на Land Rover в проходимостта върху всевъзможен терен, като същевременно предлага нови равнища на надзор и динамичност. Освен широкообхватната електронна настройка, усъвършенстваните анти-рол бари понижават наклоняването на каросерията при внезапни завои и преработените настройки на амортисьорите с променлива твърдост работят в комбиниране с по-твърди пневматични ресори за въздушното окачване, с цел да дават върхов баланс сред непоклатимост и комфорт.

Системата AWD също е усъвършенствана с раздатъчна кутия, която може да понесе по-високото натоварване, генерирано от 5,0-литровия мотор V8 с компресор суперчарджър. Усъвършенстваната система за Интелигентна динамичност на шофиране прецизно и незабележимо разпределя въртящия миг от мотора спрямо условията. Системата може да насочи до 100% към задните колела според от условията.

Уникалният темперамент на Velar SVAutobiography Dynamic Edition се отразява и в специалната изпускателна система, която осигурява звук, отговарящ на динамичността му. Активната изпускателна система с променлив ход на клапаните на SV включва технология на клапаните, която оптимизира звука от ауспуха в зависимост от изискванията на шофиране и обезпечава на Velar разпознаваемия тон на V8. Активната изпускателна система е със 7,1 кг по-лека от общоприетата и увеличеният й приток на газ оказва помощ за отключване на увеличената динамичност на флагманския модел.
Звукът на Velar SVAutobiography Dynamic Edition не може да се съпоставя с никой различен SUV автомобил, но най-фокусираният върху лидера модел в гамата е удобен както постоянно. Щедрият капацитет на багажника остава незасегнат, а гъвкавата задна седалка, делима в съответствие 40:20:40, разрешава на клиентите да трансформират товарното пространство според от изискванията си. 82-литровият резервоар за гориво също дава обещание същински пробег над 483 км.
Новият Velar SVAutobiography Dynamic Edition е разполагаем в 6 цвята за екстериора: Firenze Red; Santorini Black; Corris Grey; Fuji White; Indus Silver и при специфична поръчка Satin Byron Blue.
В България новият Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition ще се продава на цени от 211 890 лева с ДДС.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР