Лактите са места по тялото ни, които са най-изложени на

...
Лактите са места по тялото ни, които са най-изложени на
Коментари Харесай

Как да освежим изхабената кожа на лактите

Лактите са места по тялото ни, които са най-изложени на претриване и измръзване. Кожата на това място се отлепват елементарно, наподобяват грозно, доста постоянно се напуква и сърби. Тъй като елементарните овлажняващи кремове остават изцяло безсилни тук, има ли някакво дейно средство за кожата на лактите и по какъв начин да се ползва?

Да, и методът да се справите с този проблем не е един. По-долу са разказани потвърдени способи за регенериране на кожата на лактите. Можете да ги извършите вкъщи или при козметик.

Парафинов восък за сухи лакти 

Парафинът е тип мазно минерално вещество, което макар че няма овлажняващи свойства, демонстрира характерностите на оклузивно вещество, т.е. образува филм върху повърхността на кожата под формата на пласт задържащ влагата, предотвратявайки нейната загуба. Парафинът е вещество, омазняващо, релаксиращо, също така, нанесено върху кожата „ я затопля “ - усъвършенства кръвообращението, изглажда и регенерира сухата кожа. Препоръчва се потреблението на парафинови компреси, които уголемяват порите по повърхността на кожата и по този метод по-добре всмукват дейните субстанции, съдържащи се в козметиката. Редовните парафинови процедури разрешават на кожата да наподобява хубава и здрава. Има доста препарати, съдържащи парафин в състава си, само че и самият парафин в доста типове: течен, мек, корав.

Домашни маски от ленено семе, лимон, мед и зехтин

Изключително ефикасен, натурален метод за облекчение на казуса със сухите лакти е постоянното потребление на ленена маска, лимон, мед и зехтин. Има доста предписания за приготвянето му, само че най-препоръчителната композиция е: 4 супени лъжици смляно ленено семе, 1/2 чаша гореща вода, към която след изстудяване прибавете сока от половин лимон, лъжица мед и лъжица зехтин. Така приготвената паста би трябвало да прилича каша. Нанесете маската върху авансово измитата зона на лактите за към 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода. За най-хубави резултати лекуването би трябвало да се прави два пъти седмично.

Диета

Правилното хранене е извънредно значимо за поддържане на вярното положение на кожата. В този случай е изключително значимо да се обезпечат подобаващи мазнини и точното количество течности. Недостатъчният банкет на тези съставки може да аргументи прекомерно суха кожа. Ето за какво се предлага всеки ден да се ядат храни, богати на скъпи мазнини, изключително от групата омега-3 мастни киселини и омега-6, които могат да бъдат открити най-вече в риба или хранителни добавки. Те се намират в по-малки количества в лененото масло, бадеми и орехи. Освен това, не забравяйте да пиете най-малко 2 литра течност всеки ден. Кожата също харесва билкови настойки, като мента, теменуга или глухарче.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР