Лъжливи промоции за закупуване на акумулатори дебнат потребителите в големите

...
Лъжливи промоции за закупуване на акумулатори дебнат потребителите в големите
Коментари Харесай

“Промоция“ в Кауфланд! “Чисто нов“ акумулатор от 2017 г. на 5% живот

Лъжливи промоции за закупуване на батерии дебнат потребителите в огромните хипермаркети под тепетата . Уловката е там, че батериите са остарели, застояли и значително са изгубили свойствата си. Ниската цена и „ промоцията ” обаче, подвеждат водачите да се възползват от закупуването на батерия с огромна отстъпка.
Прочетете още
В съответния случай става въпрос за батерия, закупен от Кауфланд, който обаче се оказва създаден, през далечната към този момент 2017 година.

„ Като човек, който се занимава и работи във компания за автомобилни батерии от дълги години, желая да предупредя за лъжливи промоции в Кауфланд. Случаят е всеобща процедура в огромните търговски вериги, в които се предлага от самун до батерии ”, описа четец на медията ни.

" Преди дни, един господин, закупил батерия от Кауфланд, пристигна при нас да му го заверим. След замерване се оказва, че е на 5% живот и е създаден 2017 година ”, добави още създателят на сигнала.

Трябва да се огледа четвъртият знак от топлия щемпел:





Както всяка една част на автомобила, по този начин и акумулаторът има някакъв период на валидност и употреба. Колко тъкмо, обаче е дълъг неговия живот и какво се случва с акумулаторите до момента в който стоят на склад?  

От TrafficNews потърсихме експерти, които обясниха, че статистически видяно, акумулаторът има междинна продължителност  на живот сред 4 и 5 години . Понякога, тази цифра може да нарасне до 7-8 години или да се понижи на 2-3, според от марката, метода на употребата и престоят му в автомобила и отвън него.

На първо място, би трябвало да се има поради времето, което акумулаторът е изкарал на склад , преди да бъде подложен в автомобила. Всяка батерия има личен период на валидност. По-конкретно става дума за това, какъв брой време може да стои в склад или магазин, преди да се вкара в употреба. Като цяло не е желателно то да бъде повече от година , защото това редуцира живота му.

В нашия случай акумулаторът е създаден през 2017 година , а какъв брой време е прекарал на склад в магазина – можем единствено да гадаем. При всички положения обаче, престоят сигурно е надминал една година – а може би и това е повода да е „ на промоция ”.

Следващ фактор е това, по какъв начин се кара колата – дали главно в градски условия, смесено или най-вече извънградско. При състояние, че автомобилът се употребява главно за градски условия, с цел да се удължи животът на акумулатора е добре да се дозарежда един път в годината.

Последният по ред, само че не и по значимост фактор, от който зависи живота на акумулатора е зарядната система на автомобила . Тя би трябвало да бъде изправна, в границите сред 13,8V до 14,4 V и потреблението неподвижен да не надвишава 00,5mA.

При включени климатик и чистачки, индикаторите не би трябвало да падат под долната граница, поучават експертите.

В заключение можем да кажем, че пазаруването на " застояли " батерии може да изиграе неприятна смешка . Важно е да се откри къде е маркировката на акумулатора и да се прочете вярно, по тази причина е нужно и да се потърси съвет от специалист.

Естествено огромно значение има по какъв начин се съхранява акумулаторът, само че без значение от това, след година и половина потребителските свойства на всяка батерия видимо понижават. А такива " застояли " батерии към момента се продават с вярата, че купувачът няма да обърне внимание на периода, който е изписан на корпуса на батерията.

За да не купите батерия, която ще ви съобщи при първия мраз и по-късно ще " пада " постоянно, би трябвало да знаете по какъв начин да четете маркировките. От тях можете тъкмо да разпознаете по кое време е създаден акумулатора. За страдание, няма обединен стандарт за етикетиране. Обикновено датата на произвеждане е подпечатана на корпуса или написана на етикета.

С други думи, добре е акумулаторите да са " пресни ", а не „ застояли ”, само че пък за сметка на това на „ промоция ”.  Не че другояче няма да изкарат до периода на гаранцията си, само че ще приключат живота си доста по-рано. За да не се случи това, се пробвайте да разшифровате датата им на произвеждане, преди да ги купите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР