Лагерите правят животът на уйгурите по-пъстър, губернаторът на Синцзян описва

...
Лагерите правят животът на уйгурите по-пъстър, губернаторът на Синцзян описва
Коментари Харесай

Губернаторът на Синцзян определя живота на уйгурите в лагерите като по-пъстър

Лагерите вършат животът на уйгурите по-пъстър , губернаторът на Синцзян разказва лагерите за мюсюлманските малцинства като " подготвителни " и " учебни заведения ", където жителите получават професионално, юридическо и езиково образование, оповестява " Гардиън ".

Пекин е изправен пред интернационална рецензия за Синцзян, северозападна територия на Китай , където има близо милион мюсюлмани , арестувани в лагери. Бивши арестувани разясняват, че са подложени на политическа индоктринация и злоупотреби.

В изявление, оповестено от държавната осведомителна организация " Синхуа ", шефът на Синдзян, Шорат Закир, разяснява: " Синцзян организира учения и образование по професионални умения според закона . Целта е фундаментално да се отстрани средата и почвата, която подклажда тероризма и религиозния екстремизъм и отстрани терористичните действия, преди да се случат ".

 Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите
Китай възпитава, Западът се проваля с мюсюлманите

Учим се от Британия, видеонаблюдението Ви е повече, разяснява Ли Ксяоджун в Женева

През последните месеци, китайските публични представители се отхвърлят от отказване на съществуването на такива лагери. Интервюто на Закир съставлява един от най-подробните отчети за отбраната на центровете в Китай и какво се случва вътре в тях .

Закир изяснява, че жителите в центровете в Синцзян научават " да одобряват актуалната просвета и усъвършенстват разбирането си за китайската история и просвета ". Учениците получават професионално образование, включващо курсове по направа на облекло и обувки, сглобяване на електроника , фризьорство и електронна търговия, добавя той.

Обучаваните минават юридическо образование за китайската конституция , закона в Китай и локалните разпореждания, съгласно шефа. Той разяснява, че центровете са за хора, " повлияни от тероризъм и екстремизъм " и обвинени в " дребни закононарушения ", за да получат " гратис професионално образование ".

Интервюто е по отношение на смяна на локалните правила предходната седмица, с които се разрешава на районното държавно управление публично да позволи потреблението на " центрове за обучение и образование " и да задържат " хора, повлияни от екстремизъм ".

 Китай
Китай " узаконява " концентрационни лагери за милиони уйгури

Според китайските управляващи това са " центрова за обучение и образование "

" Комунистическата партия явно е в отбранителна позиция , пробвайки се да отклони интернационалната рецензия за нейните радикални нови политики в Синцзян и да ги оправдае ", разяснява Джеймс Леопалд, експерт по китайска етническа политика в университета " Ла Троб " в Мелбърн.

Бивши арестувани в лагерите в Синцзян разясняват пред " Гардиън ", че не са получили професионално образование , само че са прекарали по-голямата част от времето си, принудени да учат Мандарин, да дават обещание лоялност към китайската комунистическа партия и да запомнят патриотични песни. Бившите арестувани изясняват, че са измъчвани, изолирани и откъснати от фамилиите си. Повечето от арестуваните са етнически уйгури, само че има и други мюсюлмански малцинства.

Закир разяснява, че учащите институции " се грижат за психологичното здраве на учениците " и дават консултантски услуги . Той сподели, че заведенията за хранене в лагерите приготвят " хранителни диети " и че всички общежития са снабдени с радио, тв приемници и климатици. Има уреди за баскетбол, волейбол, тенис на маса и подиуми за представления, провеждат действия по писане, пеене и танцови състезания, добавя той.

 Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права
Съединени американски щати обмислят наказания против Китай поради нарушение на човешки права

Вашингтон също обмисля наказания против китайски компании

" Много обучавани споделят, че преди този момент са наранени от екстремистки мисли и в никакъв случай не са взели участие в такива типове изкуства и спортни действия . Сега те осъзнават какъв брой пъстър може да бъде животът ", изяснява Закир.

Той не прецизира какъв брой " възпитаници " има в центровете или какъв брой време не престават курсовете им , само че показва, че стратегиите са краткотрайни. Закир прибавя, че някои обучавани " се чака да завършат курсовете си сполучливо до края на тази година ".

Китай не злоупотребява с мюсюлмани в провинция Синцзян, " а за наблюдението, Китай се учи от Англия . Вашето видеонаблюдение на глава от популацията е доста повече от това в китайския самостоятелен район Синцзян ", разяснява в средата на септември Ли Ксяоджун, шеф в Бюрото по правата на индивида в Държавния информативен съвет на Китай пред Организация на обединените нации в Женева.

Ислямът е хубаво нещо от позиция на Китай, само че ислямските екстремисти са елементарни врагове на човечеството , " те са доста неприятни детайли. Можете да видите това в Афганистан, Сирия, Пакистан, Ирак и доста други страни ", изясни тогава Ли Ксяоджун.

 Масовото подслушване от английските служби е в нарушаване на човешките права
Масовото подслушване от английските служби е в нарушаване на човешките права

Жалбата е импортирана от публицисти и деятели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР