Л идерите от Г-7 подкрепиха днес разработен от финансовите им

...
Л идерите от Г-7 подкрепиха днес разработен от финансовите им
Коментари Харесай

От Г-7 се обявиха за по-справедлива данъчна система

Л идерите от Г-7 поддържаха през днешния ден създаден от финансовите им министри реформен план за въвеждане на световен най-малък налог за битка против данъчната конкуренция сред страните.

В заключителна декларация след тридневна среща на върха във Англия те се произнасят за "по-справедлива международна данъчна система ", предадоха международните организации.

Участниците във форума се ангажират да ускорят битката с климатичните промени, поставяйки си като цел до 2030 година да бъдат съкратени с 50% излъчванията на карбонов диоксид от страните им и да бъде увеличено финансирането на разрастващите се страни.

Държавните ръководители от обединяването приканват Русия "да спре дестабилизиращите си дейности ", в това число намесите, да зачита човешките права и "да потърси сметка " от виновниците за хакерски атаки от нейна територия.

"Призоваваме Русия незабавно да проверява, да изясни безапелационно и да показа безапелационни уточнения за потреблението на химически оръжия на нейна територия, да постави завършек на систематичното угнетяване на гражданското общество и самостоятелните медии, а също по този начин да откри и да потърси сметка от тези, които, намирайки се в границите й, водят офанзиви посредством стратегии, изискващи откуп ", декларират в декларацията си държавните и държавни глави на Франция, Италия, Англия, Канада, Съединени американски щати, Германия и Япония.

Г-7 приканва Китай "да зачита човешките права " на уйгурското мюсюлманско малцинство в Синцзян и на хората в Хонконг, изразявайки в същото време предпочитание да сътрудничи с Пекин по въпроси "от съвместен интерес ".

Великите сили от Г-7 поддържат в документа провеждането на Олимпийските игри в Токио от 23 юли до 8 август, отсрочени с една година заради пандемията. Пожеланието им е проявата да се реализира "по сигурен метод като знак на международното единение в напъните против COVID-19 ".

Обединението на индустриалните страни упорства Световната здравна организация да проверява по-подробно произхода на COVID-19 в Китай. Разследването би трябвало да е "прозрачно " и "водено от специалисти ", акцентират водачите от Г-7 в публикуваното заключително официално съобщение от срещата на върха - първата, осъществена присъствено, от близо две години насам.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР