Кюстендил. Съхранението на духовното и културното ни наследство е не

...
Кюстендил. Съхранението на духовното и културното ни наследство е не
Коментари Харесай

Христо Терзийски, ГЕРБ – СДС: Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения

Кюстендил. Съхранението на духовното и културното ни завещание е не просто наш ангажимент, само че и дълг към идващите генерации. През миналия мандат държавното управление отдели близо 2.7 млн. лева за ремонт и реституция на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия. Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за положителното на Църквата и хората от региона! Това съобщи лидерът на листата на Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за региона и някогашен министър на вътрешните работи Христо Терзийски, който участва на формалното разкриване на новата постройка на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието почетоха и претендентите за народни представители Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева.

Обновената постройка се намира в двора на храма „ Св. Димитър “ в град Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп и Величкият свещеник Сионий. Наместничеството получи като подарък копие на Бачковската чудотворна икона.

„ На Архиерейското наместничество искам от сърце здраве, благополучие и триумф в идните инициативи! “, пожела от своя страна претендентът за депутат Михаела Крумова.

„ Голяма наслада е за мен да се случи това събитие, тъй като в продължение на няколко месеци постройката бе главно ремонтирана. Много труд и средства се поставиха, с цел да може тази постройка, която до момента пустееше, да действа “, сподели още архимандрит Исаак.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР