Кюстендил. Представители на общини и организации се включиха в информационна

...
Кюстендил. Представители на общини и организации се включиха в информационна
Коментари Харесай

Кюстендил: Представители на общини и организации се включиха в информационна среща по втората покана от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония

Кюстендил. Представители на общини и организации се включиха в осведомителна среща по втората покана от Програмата за трансгранично съдействие сред България и Македония, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Информационната намира се организира в залата на парк-хотел „ Кюстендил ”. Тя беше проведена от ръководещия орган на програмата и от настоящия в града Съвместен механически секретариат.
„ Целта на тази акция е да срещнем евентуалните ни претенденти с разпоредбите за кандидатстване и по какъв начин по най-лесния метод да стигнат до финансиране на плановите си оферти. Сред новите моменти е опцията за кандидатстване единствено по електронен път. Крайният период за кандидатстване е 11 май 2018 година. Другият нов миг е този, че направихме разбор на знаците, посредством които измерваме до какъв брой сме постигнали задачите, заложени по програмата. Част от тях към този момент са изпълнени. В този ред на мисли, ние ще насърчаваме планови оферти които са ориентирали задачите си към непостигнати знаци ”, сподели Николай Дочев, началник на Съвместния секретариат по програмата ТГС България- Македония.
По актуалната покана са заделени към 7 млн. евро. Финансовият размер зависи от вида на плана, посредством който са кандидатствали бенефициентите.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР