Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов присъства на церемония

...
Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов присъства на церемония
Коментари Харесай

Кюстендил: Кметът Петър Паунов присъства на церемония по награждаването на отличените участници в Националния ученически конкурс „Места и памет”

Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов участва на гала по награждаването на отличените участници в Националния училищен конкурс „ Места и памет ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Конкурсът е отдаден на 75-годишнината от спасяването на българските евреи. На церемонията участваха зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, регионалният шеф на Кюстендил Виктор Янев, ръководителят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова и други.
„ Това е една тематика, която от дълго време е отвън статистиките, а е и тематика за живота. Тя ще съществува без значение дали някой ще се пробва да я заличава, да спекулира с нея или да я трансформира. През времето, очевидно някой е разчитал, че спомените и следите от това нещо ще изчезнат, само че в сърцата на всички избавени, сърцата на тези които се раздадоха, с цел да се случи този извънреден човечен акт, оставиха големи следи и до ден сегашен. Убеден съм, че и вашите сърца ще припомнят тази тематика ”, сподели Петър Паунов. От свое име зам.-министър Таня Михайлова сподели, че това е тематика, която ще дава на учениците, работили по плана, постоянно мотив за горделивост.
„ Историята на един народ в никакъв случай не е единствено популярност, само че в никакъв случай не е и единствено проваляне. Историята не е единствено мощни, в никакъв случай историята не е и единствено уязвимост. Когато историята ти дава образец за човечността на един народ, тогава считам, че това е съображение за горделивост ”, сподели Таня Михайлова. По време на церемонията бяха показани и наградени отличените проучвателен планове. До финала са достигнали 20 екипа, в които вземат участие общо 67 възпитаници от цялата страна. Победители са: екипът на 134-то СУ „ Димчо Дебелянов ” – София, както и екипът на ПМГ „ Константин Величков “ –Пазарджик. Град Кюстендил е хазаин на събитието като роден град на Димитър Пешев, един от българските „ праведници на света “, политик с извънреден принос за спасяването на българските евреи.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР