Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов присъства на церемония

...
Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов присъства на церемония
Коментари Харесай

Кюстендил: Кметът Петър Паунов присъства на церемония за дарение на специализиран автомобил на противопожарната служба в града

Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов участва на гала за подаяние на профилиран автомобил на противопожарната работа в града, оповестиха от пресцентъра на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил . Служителите на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (РДПБЗН) ще употребяват високопроходимия автомобил за осъществяване на разузнаване, транспорт на хора и съоръжение до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е възложен на Община Кюстендил под формата на подаяние от софийско сдружение. До този по този начин мечтан резултат се стигна след изпратено искане до кмета на Кюстендил Петър Паунов от комисар Светослав Георгиев – шеф на РДПБЗН.
Комисар Георгиев стимулира потребността от подобен автомобил с действителностите – множеството от обитаемоте места са в планински и полупланински и мъчно налични региони с изчезнали пътища и непрекъснати водоизточници. За гасенето на зародили пожари в тях и намиращите се в съседство горски територии е належащо концентриране на повече хора и техника. В тези случай човешкият фактор играе огромна роля за бързото ограничение и очистване на произшествието. На мястото на произшествието от решаващо значение е осъществяването на авансово разузнаване за вярната разстановка на участващите сили и средства. Трябва да се има поради и отдалечеността на някои от обитаемоте места в област Кюстендил от районните служби. РДПБЗН – Кюстендил, обезпечава пожарната сигурност и отбраната на популацията на територията на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево, Невестино и Трекляно, като горските територии заемат повърхност 167 052 ха, което съставлява 54,2 % от общата повърхност на област Кюстендил.
Кметът внесе предложение в Общинския съвет (ОбС) – Кюстендил да бъде възложен дареният на Общината автомобил „ Фиат Фулбек “ на стойност 53 000 лева на РДПБЗН за застраховане и възстановяване осъществяването на функционалностите и отговорностите им. Решението бе гласувано на сесия на Общински съвет, на 27 септември, а автомобилът към този момент е разполагаем на дирекцията. На скромната гала по даването на автомобила кметът Петър Паунов показа убеждението, че обезпечаването на пожарната сигурност е гаранция както за по-добър живот на хората, по този начин и за по-резултатни и безпроблемни икономически и публични действия. Комисар Георгиев одобри с признателност предоставения високопроходимавтомобил, като връчи и на двамата Плакет за принос в партньорството с РДПБЗН – Кюстендил, по запазване живота, здравето и имуществото на жителите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР