Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов беше гост на

...
Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов беше гост на
Коментари Харесай

Кюстендил: Кметът Петър Паунов беше гост на откриването на Националната научна конференция „Музейните и архивни фондове – места на памет”

Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов беше посетител на откриването на Националната научна конференция „ Музейните и архивни фондове – места наизуст. Представяне на благосъстоянието на музейните фондове и архиви ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Официалното разкриване на третото издание на научният конгрес, в който тази година вземат участие и представители на музеи от Македония, се състоя в конферентната зала на Регионален исторически музей – Кюстендил. На откриването участваха зам.-кметът на Кюстендил Росица Плачкова, шефове и представители на музейни и културни институти, научни експерти и други.
„ Тази конференция беше инициирана по концепция на сътрудника доцент доктор Ангел Джонев, през миналите две години ние имахме две много потребни научни конференции, тъй като надали има друга научна демонстрация, директно ориентирана към експертите работещи в българските музей и архиви, а в това време позволяваща на всички експерти да вземат участие в нея ”, сподели Валентин Дебочички, шеф на Регионален исторически музей – Кюстендил. По думите му в българските музейни фондове се съхраняват скъпи движими културни полезности, доста материали, сбирки и цели фондове, само че пътят за тяхното показване и разпространение е прекомерно дълъг. „ Това е смисълът на тази научна конференция. Вярвам, че ще имаме една сполучлива и ползотворна работа, която ще продължим и ще запазим годишния темперамент ”, уточни Валентин Дебочички. По думите му тази година съвсем 80% от участниците в научната конференция са нови лица.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР