Кюстендил. Изобилие от плодове и зеленчуци, занаятчийски произведения и фолклор

...
Кюстендил. Изобилие от плодове и зеленчуци, занаятчийски произведения и фолклор
Коментари Харесай

Кюстендил: Изобилие от плодове и зеленчуци, занаятчийски произведения и фолклор се представят на Празника на плодородието

Кюстендил. Изобилие от плодове и зеленчуци, занаятчийски творби и фолклор се показват на Празника на плодородието в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Празникът се организира за единадесета поредна година. Събитието се случва на площад „ Велбъжд ” и в градската градина. Пъстри щандове на читалища, неправителствени организации, детски градини и учебни заведения, обществени институции, показват по забавен метод създадените в района плодове и зеленчуци. На формалното разкриване на събитието участваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, ръководителят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова.
Празникът беше открит от краткотрайно изпълняващият длъжността на шеф на Института по земеделие доцент доктор Илияна Кришкова. „ Кюстендил е прочут като Овощната градина на България. Тук може да намерите най-сочните и вкусни плодове. Градът през днешния ден посреща доста посетители, които с изключение на да се насладят на празничната стратегия, могат да се срещнат и с достиженията на науката ”, сподели доцент Кришкова.
Програмата за първия ден на Празника на плодородието включва изложби, показване на сортове ябълки, „ Парад на плодовете ” и кулинарни демонстрации. Ще се организира и обичайният конкурс „ Плодородието в Кюстендилския край ” за най-голяма ябълка, най-красиво аранжиран щанд, плодове и зеленчуци присъщи за кюстендилския край “. От 20.30 часа на сцената ще бъде показан спектакълът „ Осмото знамение ” на отбор „ Българе ”. Организирани са атрактивни зони за всеобщи спортни занимания.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР