Кюстендил. Има тенденция за непрекъснато увеличаване на образуваните дела в

...
Кюстендил. Има тенденция за непрекъснато увеличаване на образуваните дела в
Коментари Харесай

Галина Стойчева, председател на Административен съд – Кюстендил: Има тенденция за непрекъснато увеличаване на образуваните дела

Кюстендил. Има наклонност за непрестанно увеличение на формираните каузи в Административен съд – Кюстендил. Това сподели пред публицисти ръководителят на съда Галина Стойчева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Според арбитър Стойчева Административният съд е със сериозна натовареност, което е показателно за успеваемостта на профилираното административното правосъдие като важен фактор за обезпечаване на правовия ред и гаранция за правда в работата на администрацията.
„ Много значителен е индикаторът за общия брой на решени каузи, съпоставен с общия брой каузи за разглеждане. 865 са решените каузи, а това е 81%. В тримесечен период са свършени 70% от общия брой каузи за разглеждане. Това е значителен индикатор за успеваемостта на правораздаването ”, сподели Галина Стойчева. По думите й при обжалване на решенията на Административен съд – Кюстендил индикаторите също сочат за едно качествено правосъдие, тъй като от общия брой обжалвани пред Върховен административен съд, към 80% от решенията са доказани.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР