Кюстендил. Белоградчишкият епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий осветиха новата

...
Кюстендил. Белоградчишкият епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий осветиха новата
Коментари Харесай

Белоградчишкият епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий осветиха новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил

Кюстендил. Белоградчишкият свещеник Поликарп и Величкият свещеник Сионий осветиха новата постройка на Архиерейското наместничество в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Сградата се намира в двора на храм „ Свети великомъченик Димитър Солунски “ града. На освещаването участваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, регионалният шеф на Кюстендил Александър и доста други посетители. Церемонията стартира с песнопения, камбанен звън и посрещане на Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит и на свещеник Сионий, свещеник на Троянския и Бачковския манастири. След това те посетиха православния храм, а отвън него се състоя освещаването на новата архиерейска постройка.

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак не скри задоволството си от постигнатото в последните няколко месеца.

„ Новата постройка ще бъде център на духовната околия, а също така има опция да развива в по-голям размер духовно-просветни действия. До сегашния миг архиерейското наместничество се намираше в дворите на храм „ Успение Богородично “ и разполагаше с една дребна база. С благословията на Негово Светейшество и след решение на епархийския съвет, новата постройка ще бъде на територията на храма „ Свети Димитър “. Това е едно локално място и всеки, който влиза или излиза от града минава около храма и архиерейското наместничество “, сподели архимандрит Исаак.

По думите му се положили доста труд, средства, с цел да може тази постройка да действа. „ Голяма наслада е и за цялото духовенство, тъй като тази пустееща постройка към този момент ще бъде употребена. Сърдечно благодаря на всички, които се потрудиха за обновлението на тази постройка, на Негово Светейшество, който благослови, на екипа на Софийска Света Митрополия и на всички тук “ сподели архимандрит Исаак.

Действащите храмове на територията на Кюстендилска духовна околия, която обгръща три общини – Кюстендил, Невестино и Трекляно, са над 70, а в случай че се прибавят и параклисите, техният брой е над 100.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР