Кюриосити откри на Червената планета мистериозни стълбове“ …На Червената планета

...
Кюриосити откри на Червената планета мистериозни стълбове“ …На Червената планета
Коментари Харесай

Кюриосити откри на Червената планета мистериозни „стълбове“

Кюриосити откри на Червената планета мистериозни „ стълбове “ …На Червената планета марсоходът на НАСА Кюриосити се натъкна на чудноват обект, сходен на растение. Мистериозните извити „ стълбове “ са наречени “Магическият скиптър на Гандалф “.Изображението е направено на 17 май 2022 година в кратера Гейл. Мащабът на фотографията не е посочен и не се знае какъв брой са високи, само че най-вероятно са не повече от 1 метър.Експертите считат, че това е причудлива игра на природата, т.е. са част от камък.Четете още: Направете своето онлайн пътешестване до Червената планета (линк)Изследователският екип от Института SETI показва:
„ Тези „ шипове “ най-вероятно са циментирани запълвания на антични пукнатини в седиментната канара. Останалата част от скалата е направена от по-мек материал и е ерозирала с времето. Но има и друга догадка, че е фулгурит – канара, синтерована от гръмотевица, само че доста антична, защото в наши дни на Марс няма толкоз мощна гръмотевица, която да я сътвори. ”

 1 - Кюриосити откри на Червената планета мистериозни „ стълбове “
Журналистите означават значимостта на такава находка, като показват, че седиментните скали постоянно съдържат разнообразни антични вкаменелости и тези „ стълбове “ може да крият секрети за античните времена на Марс, когато на планетата може да са живели живи същества.

 2 - Кюриосити откри на Червената планета мистериозни „ стълбове “
Преди това Кюриосити откри още една мистериозна групировка, сходна на растение. Експертите считат, че е минерал или диря от гръмотевица.

 3 - Кюриосити откри на Червената планета мистериозни „ стълбове “
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР