Кюрдите не помогнаха на САЩ през Втората световна война, не

...
Кюрдите не помогнаха на САЩ през Втората световна война, не
Коментари Харесай

Тръмп: Кюрдите не ни помогнаха през Втората световна война, сега се биха за своите земи

Кюрдите не помогнаха на Съединени американски щати през Втората международна война, не помогнаха в Нормандия – оказват помощ в Сирия, тъй като се бият за своите земи. Тази теза стартира американският президент Доналд Тръмп, който е под непрекъснат медиен напън поради решението си да изтегли американските военни от региона източно край Ефрат, което разреши на Турция да стартира военна интервенция „ Извор на мир “.
Американският президент даде образеца, очевидно визирайки Кърт Шлихтър, който написа същото за изданието Townhall. Шлихтър развива тезата, че Съединени американски щати не са длъжни на кюрдите, тъй като те и без американската интервенция щели да се борят с „ Ислямска страна “ и че в действителност кюрдите не са обединен фактор – ПКК били част от тях, само че „ комунистически терористи “, сражаващи се против Турция.
Тръмп приказва за кюрдите поради въпрос дали в този момент не е време да се развиват съюзи, като гледната му точка е, че съдружниците на Съединени американски щати се възползват от тях. Той даде образец с НАТО и кой член какъв брой заплаща – Германия плащала даже под 1% от Брутният вътрешен продукт за защита, а би трябвало да са 4%, като от думите на американския президент излезе, че единствено Съединени американски щати заплащат. „ Дължат ни големи пари и няма да ни платят “, сподели Тръмп по адрес на Германия. Той не пропусна да каже, че Съединени американски щати доста са помогнали на кюрдите – с оръжие, с пари и че Съединени американски щати ги поддържат, само че очевидно към този момент не и с жива мощ.

A different take! https://t.co/XKnQ6XTF0k
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 10, 2019
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР