Кьолн. Луфтханза“ отменя най-малко 800 полета, планирани за вторник. Причината

...
Кьолн. Луфтханза“ отменя най-малко 800 полета, планирани за вторник. Причината
Коментари Харесай

ARD: „Луфтханза“ отменя най-малко 800 полета, планирани за вторник

Кьолн. „ Луфтханза “ анулира минимум 800 полета, планувани за вторник. Причината е предупредителната стачка, която оповестиха чиновниците на четири летища в страната, предава немският ефирен канал ARD .
Засегнати ще бъдат 90 хиляди пасажери, за които има заместващ полетен проект. В сряда полетните интервенции би трябвало да се извършат още веднъж по график.
Решаващият кръг на договарянията за групови контракти на чиновниците ще се състои на 15 и 16 април, само че все пак синдикатите взеха решение да усилят натиска върху работодателите и да провеждат нови предупредителни стачки.
По-рано бе обявено, че пасажерите, които в понеделник и вторник имат планувано пътешестване от и до летището във Франкфурт на Майн би трябвало да се приготвят за очакване и анулация на полетите. Причината е предупредителна стачка, която може да докара до „ обилни забавяния на интервенциите и анулация на полети ", излиза наяве от известие, оповестено на формалната интернет страница на летището. В понеделник наранени на летището във Франкфурт на Майн ще бъдат изходите А и Z на Терминал 1, които ще бъдат напълно затворени. Интересното е, че към момента няма изясненост кои тъкмо чиновници ще се включат в стачните дейности.
Във вторник обаче може да се чака закъснение на работата на всички изходи, предизвести летищният оператор „ Фрапорт “. Пасажерите би трябвало да плануват по-ранно идване на летището, с цел да преминат в период нужните инспекции.
Повече от 2,3 млн. чиновници упорстват за шестпроцентно нарастване на заплатите си. Работодателите към момента не са показали предложение за превъзмогване на обстановката. Преговорите за смяна в груповия контракт стартира на 26 февруари. Оттогава насам синдикатите поддържат настояванията си със стачки.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР