Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените

...
Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените
Коментари Харесай

Студените ръце издават опасни заболявания

Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, съобщи, че студените ръце могат да бъдат симптом за здравословен проблем. При подобен признак преди всичко би трябвало да се разбере, за какво се е появил, оповестява съветския Пети канал, представен от БГНЕС.

Специалистът изясни, че в някои случаи студените ръце са физиологична норма – да вземем за пример в студено време при ниски температури на въздуха. „ Но в случай че ръцете са студени, без значение от сезона и температурата в помещението, това може да значи съществуване на здравословни проблеми”, акцентира той.

Според Азатян студените ръце може да са симптом на съществени болести като атеросклероза и диабет. Освен това този признак може да е сигнал за заболяване на щитовидната жлеза и други хормонални проблеми. Студени ръце има и при заболяването на Рейно, когато е нарушено кръвообращението на на ръцете и краката; при пушачи и при пациенти с ниско кръвно налягане.

Причините за това могат да бъдат задоволително доста и с цел да се помогне на човек с подобен проблем, се предлага преди всичко отвод от нездравословните привички, занимания със спорт и физическа интензивност, постоянен надзор на кръвното налягане и на холестерина, предложи лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР