Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените ...

Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените

Експерт: Студените ръце са признак на сериозни заболявания

Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, съобщи , че студените ръце може да алармират за здравословен казус . При подобен признак преди всичко би трябвало да се разбере, за какво се е появил, оповестява съветския Пети канал.
Специалистът изясни , че в някои случаи студените ръце са физиологична норма – да вземем за пример в студено време при ниски температури на въздуха.
„ Но в случай че ръцете са студени, без да се влияе от сезона и температурата в помещението, това може да означава съдържание на здравословни проблеми”, акцентира той.
Според Азатян студените ръце може да са симптом на съществени болести като атеросклероза и диабет. Освен това този признак може да е сигнал за заболяване на щитовидната жлеза и други хормонални казуси . Студени ръце има и при болестта на Рейно, когато е нарушено кръвообращението на на ръцете и краката; при пушачи и при пациенти с ниско кръвно налягане.
Причините за това могат да бъдат задоволително доста и с цел да се помогне на човек с подобен казус , се предлага преди всичко отвод от вредните привички , занимания със спорт и физическа интензивност , постоянен надзор на кръвното налягане и на холестерина, препоръча лекарят.

Източник: bulnews.bg