Кворумът в Народното събрание, който по-трудно се осигурява заради отсъствието

...
Кворумът в Народното събрание, който по-трудно се осигурява заради отсъствието
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков посъветва премиера да си почива повече

Кворумът в Народното събрание, който по-трудно се обезпечава поради отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия, стана причина депутатът от ГЕРБ Георги Марков да се обърне към премиера Борисов да го посъветва да си почива повече. Марков разяснява, че Борисов е направил задоволително, само че не е оценен и че обстановката с кворума ненужно извива ръцете на премиера и кара ръководителя на парламентарната група да тича от стая в стая в Народното събрание. Марков дефинира обстановката като " парламентарна мъка ".

 © фотография: АРХИВ
Съветът към премиера Борисов пристигна от собствен човек. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков счита, че министър-председателят би трябвало да си почива повече. Премиерът бил непризнат, извивали му и ръцете поради кворума. А Цветан Цветанов тичал от стая в стая в Народното събрание.

Георги Марков - народен представител от ГЕРБ: Ако ме попита в персонален проект, бих му споделил това: " Я си почивай, остави ги БСП-то да внасят машини и да създадат избори с машини като туземците. Почивай си бе човек, на 60 години отиваш, ти чудеса направи, 4 пъти избори завоюва. Само Виктор има толкоз и Меркел. Зрими неща направи за България, оправи ми булеварда, на който пребивавам. Слава, та не знам. Та Меркел, та Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе човек. Ти си целия в целувки. Ама остави ги тези да вършат кворума, те да внасят машините, върви в Банкя и си гледай кефа.
Останалите депутати от ГЕРБ са безапелационни: парламентарна рецесия няма.

Тома Биков - народен представител от ГЕРБ: Не мисля, че има мъка. Виждате, вие сте всеки ден тук, работата върви. Аз персонално виждам само, че е малко по-тихо. Не бих споделил, че има извиване на ръце. Нормално е когато има разнообразни партии в Парламента, в случай че има единствено една, няма да има извиване на ръце. Това е част от демокрацията.
За патриотите е значимо страната да е постоянна, да няма безпорядък.

Юлиан Ангелов - народен представител от Обединени патриоти, Вътрешна македонска революционна организация: Защото виждаме, че през последните години колкото и кавги, и проблеми да има страната, ръководещото болшинство намира метода, по който да взема решение избрани проблеми в страната.
От Движение за права и свободи не извивали ръце. Регистрирали се в пленарна зала откакто ръководещите си обезпечат кворума.

Джейхан Ибрямов - народен представител от Движение за права и свободи: Криза има. Държавността е в рецесия. Ние го твърдим това от близо една година и популярност Богу, че и Георги Марков го е схванал.
И от Българска социалистическа партия разясниха думите на някогашния парламентарен арбитър, на брифинг на служебния вход на Парламента.

Калоян Паргов - общински консултант от Българска социалистическа партия за България: Това е персонално решение на премиера - като желае да си почива, да си почива. Има толкоз проблеми в страната - ние няма да спрем да почиваме, даже да сме отвън Народното събрание.
Иначе и през днешния ден депутатите не разгледаха предлаганите промени в Правилника на Народното събрание за отсъствията и заплатите на народните представители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР