„Кутия за птици” – дебютният роман на американския писател Джош

...
„Кутия за птици” – дебютният роман на американския писател Джош
Коментари Харесай

„Малори” се завръща – излиза продължението на хитовия бестселър „Кутия за птици”

„ Кутия за птици” – дебютният разказ на американския публицист Джош Малерман – съумя да завладее класациите още с излизането си през 2014 година, а сполучливата екранизация с присъединяване на Сандра Бълок през 2018 година трансформира книгата в същински феномен и дефинитивно обезпечи непоклатимо място на създателя на литературния хоризонт.

Отвъд океана към този момент се работи и по филмовата акомодация на „ Малори” – продължението на сензационния бестселър, а у нас то към този момент може да бъде намерено на пазара в превод на Паулина Мичева и с корицата на Живко Петров.

Повече от 10 години са минали, откогато мракът се е настанил в света на индивидите. Сега измежду тишината и привидното успокоение господстват жестоки закони за оцеляване, съгласно които нямаш право да виждаш с очите си и би трябвало да се научиш да живееш в непрекъсната мрачевина. Защото няма по-страшен миг от този да отвориш очи.



Над последните недокоснати от ужаса кътчета дебне заплаха. И приютът за слепи, в който Малори и двете ѝ деца са намерили леговище, не може да спре хаоса безшумно да проникне зад стените му.

Изправена пред избора да продължат да живеят в изолираност или да се опитат да научат повече за мистерията, погубила човешката цивилизация, тя би трябвало да огледа „ създанията”, които ѝ лишават всичко. „ Създанията”, пред които никой не смее да отвори очи…
Джош Малерман съумява да надскочи себе си и да сътвори почтено продължение на първия си разказ, като уголемява и надгражда митологията, която самичък основава.

Със своята свирепа динамичност и безпощадно напрежение „ Малори” стартира там, където „ Кутия за птици” приключва. Ала нейната история води читателя непосредствено в сърцето на мрака. История за човешкото изтощение, само че и за неподозирания кураж, който фамилията носи. Защото даже и в най-непрогледната мрачевина се крие лъч светлина.

Остава единствено да се доверите на „ Малори” и да я последвате в нейното сляпо пътешестване към свободата. Само не се отпускайте. И бъдете подготвени да се срещнете с най-страшното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР