Курортът Пампорово традиционно е предпочитана дестинация за пътувания на българите.

...
Курортът Пампорово традиционно е предпочитана дестинация за пътувания на българите.
Коментари Харесай

Марияна Николова: Очакваме по-малък спад на туристите за зимния сезон в Пампорово

Курортът Пампорово обичайно е желана дестинация за пътувания на българите. И от началото на този сезон се резервира наклонността главно родни туристи да пътуват в района. Очакваме това да се резервира, с помощта на което нашите прогнози са за по-малък общ спад на визитите за целия сезон. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред медии в Пампорово.

Министърът осведоми още, че от началото на този зимен сезон нашите разбори демонстрират общо понижение на туристите сред 65 и 70 на 100. Моментните данни сочат още, че броят на късните записвания не е на равнищата, които обичайно се следят, и по тази причина настоящата прогноза е, че през зимен сезон 2020/2021 не е изключено спадът да доближи 75%, уточни още тя.

От началото на сезона българските туристи са към 60 на 100 по-малко по отношение на предходната година, до момента в който понижението при задграничните гости е близо 90%. За момента анализите не демонстрират благоприятни условия за огромно изменение на тези данни. Чуждестранните жители, отседнали в места за настаняване от началото на зимния сезон, са най-вече от Румъния, Турция, Украйна, Германия. Все още са в действие ограничавания на интернационалните пътувания за редица страни в Европа. За страдание измежду тях са и обичайни за зимния ни туризъм пазари като Англия и Гърция, по тази причина изключително неподходящо е, че броят на визитите на англичани и гърци е извънредно дребен, съобщи вицепремиерът. По думите й прогнозите демонстрират, че хотелите ще бъдат по-тежко наранени спрямо къщите за посетители. Според настоящите данни от ЕСТИ от началото на зимния сезон спадът в броя на туристите в къщи за посетители е малко над 30%, до момента в който в хотелите е към и над 70 на 100.

Министърът поздрави всички във връзка Световния ден на снега Надяваме се да няма повече сходни компликации и до края на зимния сезон метеорологичните условия да са положителни и да разрешат на феновете на белите спортове да посещават и практикуват обичаните си занимания, разяснява тя.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР