Курортът Албена празнува 50-годишнина. В него през годините са почивали

...
Курортът Албена празнува 50-годишнина. В него през годините са почивали
Коментари Харесай

Курортът Албена на 50 години

Курортът " Албена " чества 50-годишнина. В него през годините са почивали кубинският водач Фидел Кастро, режисьорът Никита Михалков, корейският водач Ким Ир Сен, някогашният президент на Австрия Бруно Крайски.

Повече детайлности за празника вижте от директното включване на Нора Бочева.

Албена, Балчик

Курортът " Албена " навършва половин век, само че продължава да бъде млад и да притегля туристи. Различни са събитията, свързани с годишнината, като довечера е кулминационната точка.

В средата на 60 години на предишния век местността Фиш-Фиш на юг от Балчик е известна най-вече с това, че е леговище за безчет змии. Министерският съвет обаче, е решил там да бъде построен най-модерният в страната курортен комплекс - поради необятната пясъчна линия и екзотичната растителност.

Името " Албена " е определено освен като поклон към Йордан Йовков само че и с цел да бъде хубостта главното разбиране, с което туристите свързват курорта.

Дори в разгара на безконтролното презастрояване, тук нови хотели израстват единствено на мястото на разрушените остарели.
Димитър Тачев, зам.-директор " Маркетинг и продажби ": Ние имаме тактика. Това да съхраняваме природата, да не презастрояваме " Албена ", да пазим плажа и инфраструктурата добре поддържани.
В наши дни " Албена " разполага с 33 хотела, 4 СПА комплекса, конферентни и спортни зали, способни да отговорят на всевъзможни ползи и трендове в туризма.
Николина Ангелкова-министър на туризма: Курортът " Албена " е знак освен на природа, на естетика, на мира, на качество, само че това е един от знаците на българския туризъм. Защото " Албена " освен е посочила своето качество, защитила е своето име на международно равнище, само че всеки един от вас, който се занимава с туризъм, по някакъв метод е обвързван и е тръгнал от " Албена ".
Тази година " Албена " беше разгласен за Европейски курорт на спорта. Комплексът получи и премията за най-иновативна СПА дестинация в Европа от Европейската асоциация за СПА и балнео-туризъм.

Празникът довечера приключва с красива заря в небето над " Албена ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР