Курортът Албена чества 50-годишен юбилей. Премиерът Бойко Борисов заедно с

...
Курортът Албена чества 50-годишен юбилей. Премиерът Бойко Борисов заедно с
Коментари Харесай

Курортът Албена чества 50-годишен юбилей

Курортът Албена празнува 50-годишен празник. Премиерът Бойко Борисов дружно с вицепремиера Красимир Каракачанов и финансовия министър Владислав Горанов откри в комплекса мултифункционална конферентна зала.


Усилена работа по автомагистрала " Хемус " и дотиране на чартърните полети до българските курорти. Това даде обещание министър председателят Бойко Борисов като поддръжка на туристическия бизнес. Според премиера тази година целият туристически отрасъл у нас се е оказал пострадал от нелоялна конкуренция на прилежащи туристически дестинации и по тази причина си коства страната да му окаже поддръжка.
Бойко Борисов: И тука Сдружението на общините би трябвало да седнете с комплексите, с туристите - имам поради Министерството на туризма, и да ни дадете с какъв брой и по какъв начин бихме могли да ви подпомогнем…
Курортът Албена е открит на 24 август 1969 година като един от най-модерните курортни комплекси в Източна Европа. През 5-те десетилетия на съществуването си той е устоял на презастрояването и е запазил всичките си зелени пространства. Работи през 4-те годишни сезона. В наши дни е един от желаните фамилни курорти, само че развива и състезателен, и конферентен туризъм, в сходство със международните трендове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР