Куриозна жалба, пусната от затвора в Пловдив, събра очите на

...
Куриозна жалба, пусната от затвора в Пловдив, събра очите на
Коментари Харесай

Осъден иска 100 бона за ремонт в затвора в Пловдив

Куриозна тъжба, пусната от пандиза в Пловдив, събра очите на магистратите. Оплакването е било пуснато от наказан, излежаващ присъдата си зад решетките под тепетата, и е било прегледано от Административния съд този вторник.

Лишеният от независимост К.П.К. се ожалил пред Темида „ от нетърпимото състояние и обстановка, в която е подложен в пандиза, от нечовешките условия в там, работата и отношението на чиновниците ".

Едновременно с това излежаващият присъда подал искова молба за сумата в размер на 100 000 лв. за ремонт на етажа, която „ тази велика мощ Г.Д.И.Н да преведе на Затвора Пловдив, след изговаряне на съда по проблема “.

Още при започване на юли съдът със свое предписание е оставил делото без придвижване и е задължил К.П.К. категорично да уточни против кой ответник е ориентирана жалбата. Той трябвало още да даде изясненост кой административен акт на кой орган апелира, в какво се показва засягането на негови права, свободи и ползи, като изложи обстоятелствата в допълнение към жалбата.

Затворникът обаче не дал спомагателни уточнения по случая, даже когато съдът изискал това за повторно на 30 юли. Той не прецизирал и дали ще показа иск за обезщетение, в резултат на какви вреди, против кого и в какъв размер.

По тази причина на 20 август арбитър Янко Ангелов прекратил делото, като оставил неразбираемата молба на пандизчията без разглеждане.

Определението може да се апелира в 7-дневен период пред Върховния административен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР