Купуват 400 нови линейкиНад 230 обекта на спешната медицинска помощ

...
Купуват 400 нови линейкиНад 230 обекта на спешната медицинска помощ
Коментари Харесай

Обновяват спешната помощ със 163,5 млн. лв.

Купуват 400 нови коли за спешна помощ


Над 230 обекта на незабавната здравна помощ в страната ще бъдат изцяло актуализирани и осъвременени със 163,5 млн. лева по Оперативна стратегия “Региони в напредък ” 2014-2020 година

Договорът за средствата бе подписан от строителния министър Петя Аврамова и сътрудника й от опазването на здравето Кирил Ананиев. С парите ще бъдат закупени 400 коли за спешна помощ.

Предвижда се и главен ремонт и създаване на нови центрове в 34 лечебни заведения, в които страната има присъединяване в над 50% от капитала. Това излиза наяве от думите на Аврамова. Срокът за осъществяване на плана е 36 месеца.

Благодарение на осъществяването му ще преструктурираме болничната здравна помощ в страната, тъй че тя изцяло да дава отговор на потребностите на всички жители, съобщи министър Ананиев. Здравният министър акцентира, че към този момент има класиран реализатор по публичната поръчка за пазаруване на 280 коли за спешна помощ, като договорът с него се чака да бъде подписан през днешния ден. Стойността му е 38,3 млн. лева До края на годината се чака да бъде осъществена и първата доставка на колите за спешна помощ за незабавна здравна помощ. На 20-ти ноември ще бъдат отворени офертите в търга за пазаруване и на 120 високопроходими коли за спешна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР