Купуването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск изобщо ...

Купуването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск изобщо

Те трябва да плащат на мен: Стивън Кинг срещу плановете на Илон Мъск за такса в Twitter

Купуването на Twitter от страна на милиардера Илон Мъск въобще не разочарова откъм вести, клюки и тук-там странни истории, каквито можем да чакаме, когато е забъркан изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX (а към този момент и на обществената мрежа).

Един от упоритите клюки, който към този момент се оказва истина, е, че под ръководството на Мъск Twitter ще стартира да таксува тези консуматори, които имат синя значка, гарантираща, че са хората, за които се показват.

Потвърждението за такива проекти пристигна от самия Мъск, само че най-неочакваното място - като отговор на засегнат коментар от хорър писателя Стивън Кинг.

" 20 $, с цел да си запазя синята значка? Майната му на това, те (бел.ред. Twitter) би трябвало да заплащат на мен ", написа Кинг и предизвестява, че в случай че сходна такса бъде въведена, ще напусне обществената мрежа.

I will explain the rationale in longer form before this is implemented. It is the only way to defeat the bots & trolls.
— Elon Musk (@elonmusk)
" Трябва да плащаме сметките някак! Twitter не може напълно да разчита на рекламодатели. Какво ще кажете за 8 $? ", дава отговор Мъск в коментар под туита на писателя.

След това добавя, че ще изясни " в по-дълга форма " логиката зад решението, преди то да бъде приложено. Но показва и че това е " единственият метод да победим ботовете и троловете ".

Джейсън Калаканис, подкастър, вложител и другар на Мъск, разгласява анкета в обществената мрежа за това дали и какъв брой потребителите биха платили, с цел да имат доказани профили и съпътстващата това синя значка.

Въпросът му е за 5, 10 и 15 $ на месец, като има отговор и " Няма да платя ". Под 6% от гласувалите споделят, че биха дали по 15 $ на месец. Fortune показва, че на всеки петима дали своят вот четирима не са склонни да дадат даже минимума от 5 $.

Самият Калаканис в различен туит изяснява, че това повече хора да имат доказани профили в уеб страницата, дружно с унищожаване на " армиите от ботове ", е " най-бързият път към това платформата да стане по-безопасна " за всички.

По думите му тези ограничения не са единственият път за реализиране на задачите, само че ще имат " бърз и трагичен резултат ".

Самият Мъск, който смени описанието си в платформата на " оператор на линията за недоволства в Twitter " поради вълната от рецензии, явно следи анкетата на Калаканис, която разяснява с " забавно ".

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX даде впечатляващите 44 милиарда $, с цел да придобие обществената мрежа. Той обаче желае да промени модела, при който тя се финансира главно от реклама.

От там явно идва и предлагането за месечна такса за потребителите със сини значки.

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg