Купуването на нов автомобил не е лоша задача. Правилният избор

...
Купуването на нов автомобил не е лоша задача. Правилният избор
Коментари Харесай

Най-добрите и най-разочароващи автомобили според Consumer Reports

Купуването на нов автомобил не е неприятна задача. Правилният избор е извънредно значим, защото цената на новите коли става все по-висока, а това се отразява на домашния бюджет. Казано просто, в случай че откриете съвършеният автомобил, ще му се радвате дълго години и ще сте удовлетворени от покупката му.

Американското издание Consumer Reports предлага годишното си Owner Satisfaction Survey (Проучване за задоволеност на собственика), което има за цел да помогне на бъдещите клиенти в техния избор. Респондентите правят оценка колите си по шест категории: наслаждение при ръководство, комфорт, стойност, дизайн, аудио климатична система. Крайният резултат, наименуван Owner Satisfaction Score, дефинира дали притежателят е удовлетворен от автомобила си.

Участниците в анкетата дават отговор и на един елементарен въпрос: в случай че би трябвало да си купят нов автомобил, биха ли още веднъж купили или лизинговали същия модел?

Резултатите на Consumer Reports демонстрират, че янките са най-доволни от Tesla Model S, като над 92% от интервюираните са дали отговор, че биха купили същия автомобил още веднъж. На единствено 0,4% по-назад в влиятелната част на класацията се подрежда Porsche 911, до момента в който с резултат 91,2% трети остава Chevrolet Corvette.

В топ 10 попадат още Lincoln Continental, Ford F-350, Mazda MX-5 Miata, Toyota Prius, Model X, Honda Odyssey и Dodge Challenger.
 Mercedes-Benz GLA Mercedes-Benz GLA
Класацията има и своята тъмна страна, в която интервюираните дефинират и най-разочароващите коли. Изненадващо или не, само че най-разочароващият автомобил е Mercedes-Benz GLA. Вина за това има неприятната автоматизирана трансмисия, шумно купе и твърдо окачвано. Лошата видимост и относително високата базова цена също не спомагат да по-добро класиране.

След Mercedes се подрежда Nissan Sentra, която е разказана като следващата безлика кола в сегмента, не доставяща никакво наслаждение при шофиране. Тройката добавя Acura ILX. Списъкът продължава с Chevrolet Trax, Nissan Versa Sedan, Dodge Journey, Infiniti QX60, Ford Transit Connect, Fiat 500 и Dodge Grand Caravan. Впечатление тук прави наличието на QX60, защото това е първокласен, удобен и необятен автомобил, задвижван от 3,5-литров V6 мотор.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Land Cruiser V8 от Vilner: по-добрата шейна за Дядо Коледа

„ Дизелгейт” ли? Volkswagen още веднъж е водач и към този момент записа един връх

В Япония назрява нов скандал: под прицел е Subaru
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР