Купонджии и футболни фенове са срез даразените с коронавирус в

...
Купонджии и футболни фенове са срез даразените с коронавирус в
Коментари Харесай

Купонджии и футболни фенове с COVID в Пловдив

Купонджии и футболни почитатели са срез даразените с ковид в Пловдив. След като преди дни стана ясно, че в пловдивския нощен клуб „ Сикретс “ има инфектирани с ковид, през днешния ден от Областния спешен щаб оповестиха сходна вест и за второ нощно заведение. Установени са три позитивни проби на гости в дискотека „ Бушидо “, като двама от тях са зрелостници, чествали на 25 и 26 юни. Ръководството на заведението е изследвало целия личен състав с PCR тест и досега няма позитивни резултати, само че РЗИ стартира епидемиологично изследване, написа " Марица ".

Сред новорегистрираните има още трима позитивни, които са гости на дискотека „ Сикретс “ – мъж на 51 години и двама зрелостници. Останалите случаи са единични и се прави епидемиологично изследване.

По данни на РЗИ два са доказаните случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си. Към днешна дата с позитивна проба за COVID-19 са 4 души. Те са били на финала сред  ЦСКА – Локомотив в София, като сред тях има момиче на 15 години и трима мъже на възраст сред 19 и 38 години.  Всички са на домашно наблюдаване.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с активността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени публично.

“Ситуацията изрично се усложнява. Днес привиквам ексклузивен Областен щаб с цел да се набележат ограничения, по отношение на организирането на  масовите мероприятия ", заяви регионалният шеф Дани Каназирева, която приключи отпуската си.

Още предходната седмица, в деня на финала за Купата на България, " Марица " предизвести за заплахата от всеобща болест с ковид, която дебне по терена и трибуните на националния стадион " Васил Левски " в София.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава период от 24 часа на МБАЛ „ Св. Каридад “, корпус „ Св. Анна “, за подготовка и превръщане на 39 кревати за COVID-19. Мярката се постанова поради нараствания брой на инфектираните в региона.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР