Куп съмнения за концесията на Летище София Много и все

...
Куп съмнения за концесията на Летище София Много и все
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете:

Куп подозрения за концесията на Летище София

Много и все съществени въпроси надничат зад наскоро подписания контракт за концесия на софийското летище с френско-австрийския консорциум SOF Connect. Притеснителното е да не станем още веднъж очевидци на повтаряне на синдрома "Балкан ".

Банковите такси и комисиони ще вървят нагоре

Банките в България влязоха в режим на по-слаба кредитната интензивност, ниски лихвени проценти и по-високи разноски за амортизация. Естествено, това води до стопяване на облагата. Затова и таксите и комисионите, които кредитните институции начисляват на потребителите, ще вървят нагоре.

Патриотични джуджета с наполеонов комплекс

Не е доста несъмнено кой тъкмо се е вкопчил повече във властта – Бойко Борисов или неговите дребни съдружни сътрудници Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. В последно време те се пробват да трансфорат премиера в техен пленник и да го държат в Министерския съвет до последния ден на мандата.

Фармацевтичната абстиненция на Европа

Епидемията от ковид сподели, какъв брой подвластен е континентът от производствата в Китай, Индия и други азиатски страни. Затова евроинституциите оповестиха проект за възраждането на фармацевтичното произвеждане в общността, без значение че вносът е доста по-евтин.

Върховен касационен съд буксува за наследяването на акции

Пропуски в законовата уредба и рестриктивната правосъдна процедура лишават акционери от опцията да упражняват в цялост правата си в търговски сдружения. Казусът визира наличните поименни акции, когато бъдат наследени от няколко лица след гибелта на техния собственик.

В годината на огромната рецесия

Концентрацията в банковия бранш продължава и през 2020-а, като последно към този момент е завършилото вливане на Експресбанк АД в Банка ДСК ЕАД през второто тримесечие. Така делът на петте най-големи банки - на база общо активи в банковата система, се усили до 66.3% към 30 юни 2020 година

Целите ни са ясни - чисто политически, само че не партийни!

Като виждам накъде вървят нещата в държавното управление, не съм сигурен, че митингите ще останат мирни още дълго. Ще сме на открито, до момента в който не реализираме задачата. След това ще си приказваме за всичко останало, сподели за БАНКЕРЪ юрист Николай Хаджигенов.

"Люпилня " на безработни с европейски компенсации

Опитите за заобикаляне на системата посредством подправени документи за къси осигурителни интервали в Гърция не престават. За последно нереалната трудова претовареност в южната ни съседка се сблъска челно със зоркото око на Териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Благоевград.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР