Куп нарушения откри проверка на прокуратурата в изграждането на т.нар.

...
Куп нарушения откри проверка на прокуратурата в изграждането на т.нар.
Коментари Харесай

Прокуратурата се сети, че сараите на Доган са незаконни


Куп нарушавания откри инспекция на прокуратурата в построяването на така наречен летни сараи на Ахмед Доган р парк „ Росенец “.В известие на държавното обвиняване за инспекцията, се разказват „ голям брой нарушавания при построяването и експлоатирането на обекти по Черноморието “, измежду които главно са изброени тези, свързани с парцела на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

Прокуратурата има подозрения и за осъществено документно закононарушение по отношение на " Росенец ". Затова част от материалите са изпратени във Върховната касационна прокуратура.

Имената на притежателите на парцелите не са посочени, само че има фотоси. Общият брой на тестваните обекти с открити нарушавания са три. Третият се намира в Обзор и не е ясно все още чия благосъстоятелност е.

Прокуратурата указва на кметовете на Бургас, Созопол и Несебър да подхващат законови дейности против откритите нарушавания.

При инспекция в парк „ Росенец " е установена крайбрежна плажна линия, която няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп. Той е стеснен от сложена строителна ограда от железни платна. Установено е, че за аграрен парцел (ПИ) по КККР на Бургас, който е държавна благосъстоятелност, няма формиран акт за държавна благосъстоятелност.

Относно построения кей за яхти в ПИ по КККР на Бургас към сегашния миг в Министерство на регионалното развитие няма утвърден капиталов план и издадено позволение за градеж за профилиран пристанищен обект - кей за яхти и лодки. Съставен е констативен протокол при осъществената инспекция в община Бургас, като от представители на РДНСК Бургас, е открито, че не се съхраняват строителни бумаги и няма претенции за издаване на позволение за градеж за мостик - кейова стена в ПИ по КККР на Бургас. От отчет на министър Росен Желязков се открива, че в регистъра по чл.92, ал.4 ЗМПВВППРБ не е вписвано пристанище, детайл от чиято инфраструктура да е хидротехническото оборудване, предмет на инспекцията. Въпросното оборудване не е вписано в регистъра по Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България и като профилиран пристанищен обект. От резултатите от инспекциите излиза наяве, че за профилиран пристанищен обект „ Пристан за яхти и лодки - Отманли " уверение за експлоатационна валидност не е издавано.

От инспекцията на място, както и от кадастрални скици на парцела се открива, че пристрояването на пристанището не е осъществено през 80-те години на предишния век, както е посочено в нотариалния акт. За установените данни за осъществено документно закононарушение материалите се изпращат на ВКП.

Във връзка с откритото строителство във връзка с кей за яхти и лодки и неналичието на позволение за градеж и утвърдени капиталови планове, както и това, че градежът е III категория, е изпратено писмо до началника на ДНСК да упражни пълномощията си като предприеме съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и уведоми ВАП за това и изпрати копия от актовете.

При инспекцията на построените градежи и обекти на нос „ Чукалята " в парк „ Росенец " е открито, че за градежите „ Двуетажна солидна постройка ", „ Едноетажна сграда - бунгало " - №1, „ Едноетажна сграда - бунгало " - №2, „ Едноетажна сграда - бунгало " - №3, „ Триетажна солидна постройка ", „ Оранжерия – 500м2 ", „ Двуетажна постройка " на място не са показани строителни бумаги и при инспекцията в община Бургас не е открито съществуване на утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж. За „ Преместваем обект - защита " не е издадено позволение за слагане от община Бургас. Всички разказани констатации са обективирани в констативни протоколи от 06.08.2020 година, формирани от инспектори на РДНСК Бургас.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР