Kултурното наследство, както материално, така и нематериално, е ценен ресурс

...
Kултурното наследство, както материално, така и нематериално, е ценен ресурс
Коментари Харесай

Представиха добрите примери за управление на индустриални сгради в Тютюневия град

Kултурното завещание, както материално, по този начин и нематериално, е скъп запас за стопански напредък, претовареност и обществено развиване, както и мотор за културните и креативните промишлености.

Това бе една от главните тези на полемиката за Индустриалната археология - Живият град в подтекста на актуалните концепции за културно завещание в Пловдив по самодейност на Фондация „ Пловдив 2019”. Домакин на събитието бе водещата капиталовата компания Галакси Инвестмънт Груп. За първи път вложител от Тютюневия град отваря вратите си за сходен конгрес. „ Виждаме, че Пловдив от ден на ден се откроява като център както за правене на бизнес, по този начин и за изкуство и просвета. Затова сме уверени, че всяка компания, избрала да работи тук би трябвало да се ангажира към провокациите на града и да оказва помощ с каквото може за развиването му. Нашето културно завещание и методът, по който го съхраняваме и му придаваме стойност, са съществени фактори при определянето на Пловдив и неговата прелест като място за живеене, работа и посещение”, разясниха от компанията-домакин. Галакси Инвестмънт Груп е водач в създаването и ръководството на планове в областта на недвижимите парцели. Последната й инвестиция Офис Парк Пловдив се трансформира в дом за водещи аутсорсинг компании в града под тепетата и продължава да притегля вложители.



Всяко вложено евро в развиването на материалното и/или нематериалното културно завещание води облага от почти 20 евро, споделиха още от екипа на фондацията. Те показаха самодейността „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “ и „ Тютюневият град “, като един от водещите планове в програмата. По време на събитието италианският археолог и културен управител от Италия Емануеле Курти даде сполучливи образци за експлоатиране на остарели индустриални здания. Например в Рим неизползвана станция на гара е превърната в актуален пазар за локални артикули и ресторанти; изоставена социална библиотека от Болоня е върната към нов живот, а негоден киносалон в Милано събира туристи и посетители на града. В град Скио фабрика за платове се употребява за съвременни офиси, за жилища и за осъществяване на изложби и събития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР