Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане

...
Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане
Коментари Харесай

Министър Николова: Културният туризъм, археологията и фестивалите ще превърнат България в целогодишна дестинация

 Културният туризъм, комбиниран с археология и фестивали способстват за преобразяване на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е главно в моята работа. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма по време на работно посещаване на късноантичната цитадела Цари Мали град.

Повече от 1,260 млн. туристи за посетили обекта от откриването му преди 6 години, осведомиха от управлението на забележителността. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти-Боровец. Това трансформира атракцията в желана дестинация в региона на Югозападна България, разяснява министърът. Предстои в поселените дни на месеца и първата седмица на септември да се организира оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се чака да способства за привличане на повече пътувания към региона.

В рамките на работното посещаване в с. Белчин вицепремиер Николова инспектира и едно от местата за настаняване в региона. Министърът персонално се увери, че в обекта се съблюдават всички ограничения и инструкции на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безвредна работа. Изключително значимо е прецизно да се следват всички наставления и да се подсигурява здравето и сигурността на гостите, акцентира вицепремиерът. И подчертава, че контролът в тази посока ще бъде прецизен и праволинеен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР