Културният министър Велислав Минеков бе сменен заради скандала в Народния

...
Културният министър Велислав Минеков бе сменен заради скандала в Народния
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Радев стопли отношенията с партии, които управляваха и той наричаше мутри

„ Културният министър Велислав Минеков бе заменен поради абсурда в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Това е извънредно скандално – тези две години след „ Мутри вън ” има смяна в държанието на президента. Тези политически сили, които управляваха през тези 12 година и той наричаше „ мутри ” стоплиха връзките ”. Това съобщи в студиото на Нова ТВ водачът на ДСБ и съпредседател на обединението „ Демократична България ”.

Припомняме, за пиар на Народния спектакъл „ Иван Вазов ” бе назначена Велислава Кръстева, която бе пиар на Движение за права и свободи. Това провокира гнева на режисьора Александър Морфов, който надраска вратата на кабинета й.

Помолен да оцени активността на Народното събрание, той разгласи, че не би си разрешил да постави съответна оценка, само че това, че Народното събрание не свърши най-важната задача – да образува държавно управление, не прави оценка високо 48-ото Народно заседание.

„ Провалът на този парламент бе неуспех на ГЕРБ. Те бяха първа политическа мощ, видяха, че препоръчаният кабинет отпред с проф. Габровски получи гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, изясни водачът на ДСБ и добави: „ През 90-те години разделянето беше може би още по-голямо, само че тогава бяха два лагера. Сега разделянето също е доста съществено. Въпросът е да се групират двете страни. Групирането и в предишния парламент, и в този момент е от една страна на Реставраторските сили, от друга – на Реформаторските сили. В отминалия си парламент реставраторските сили имаха болшинство, за какво не направиха държавно управление ”, запита Атанасов.

Той е безапелационен, че към този момент би трябвало да преминем в друга фаза. На този етап ПП и ДБ  разпределят позициите, а партиите ще вземат решение за взаимното си явяване. 

„ Трябва да има радикална смяна във връзка с нашето еврочленство. Ние не сме пълновръстен член на Европейски Съюз, тъй като не членуваме в Шенген и не членуваме в Еврозоната. Тези два външнополитически целта ще получат ново решение, в случай че нашето ново обединяване получи властта ”, сподели Атанасов.

За вероятното следизборно коалиране сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, което се отхвърля от Борисов, Атанасов съобщи, че сме виждали по какъв начин той си сменя мнението в един и същи ден.

„ Проблемът е в друго, най-добре е Борисов да спре да дава оценки, в случай че желае да бъде потребен за партията си. Той е самобитен воденичен камък на парламентарната република през днешния ден и на личната си партия. Обстоятелството, че ГЕРБ не може да излезе от изолираност, е поради него, поради неговите зависимости ”, сподели Атанасов.

В отговор на въпроса: „ С Българска социалистическа партия – не ”, той отговори: „ Никакви такива заклинания. Ако ние не можем да се споразумяваме с Българска социалистическа партия по някои външнополитическите проблеми или по вътрешнополитически тематики, по стопански, несъмнено, че не можем да бъдем дружно. В кабинета „ Петков ” нямаше война. Не сме решили огромния проблем – битката с корупцията. По тематиката битка с корупцията имаме допирни точки, до момента в който с ГЕРБ – не ”.

Атанасов счита, че не могат да бъдат изнудвани да създадат държавно управление за общите външнополитически цели с ГЕРБ и с Движение за права и свободи. „ Основният проблем е с неналичието на битка с корупция, неналичието на промяна в правосъдната власт и в прокуратурата. Прокуратурата прикрива закононарушенията на ГЕРБ, те се пазят тил в тил ”, съобщи Атанасов и добави, че е обезпокоен от фалшификации на изборите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР