Култовият герой на английските футболни привърженици Адебайо Акинфенва се замеси

...
Култовият герой на английските футболни привърженици Адебайо Акинфенва се замеси
Коментари Харесай

Акинфенва поиска да празнува с Клоп и го получи

Култовият воин на британските футболни последователи Адебайо Акинфенва се замеси в нова извънредно забавна история, откакто " отпразнува " класирането на Уикъмб Уондърърс в Чемпиъншип с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Преди четири години Акинфенва оказа помощ и на Уимбълдън да прескочи четвърта дивизия. Тогава обаче той остана без контракт след края на сезона и прикани който и да е управител да го потърси на WhatsApp, само че множеството футболни анализатори смятаха, че кариерата му е завършила. Уикъмб въпреки всичко предложи контракт на 185-сантиметровия и 102-килограмов колос, а неговите голмайсторски умения изкачиха Уондърърс до Чемпиъншип за първи път в 133-годишната им история. Договорът на Акинфенва още веднъж изтича това лято, само че този път неговите цели са доста по-ясни и доста по-високи. Акинфенва, който е почитател на Ливърпул, съобщи в изявление след мача, че ще приказва единствено с първенците от Висшата лига.

" Единственият човек, на който му е позволено да ме търси довечера по WhatsApp, е Юрген Клоп. Ще чествам единствено с него ", съобщи солидният нападател в изявление за " Скай Спортс " след мача. " Преди четири години бях застанал още веднъж пред вас и още веднъж бях на процедура незает. За мен обаче животът и футболът са цялостни с нови благоприятни условия. Преди четири години някои хора изказваха крайни отзиви за мен, само че това си бяха единствено техни отзиви. Надявам се моята история да ви е потвърдила, че единственото значимо мнение е вашето си мнение. " Бях блажен, че открих управител и съотборници, които имат вяра в мен. Затова през днешния ден сме тук и по тази причина го наблягам отново - Уикъмб е в Чемпиъншип ".

Клоп нормално не пропуща сходни благоприятни условия и отговори мигновено с персонално обръщение към Акинфенва: " Здравей, големецо. Гледах мача, приветствам те. Сигурен съм, че през цялата ти кариера си бил футболист най-малко за Чемпиъншип и в този момент най-сетне си там. Много добра работа и чудесна победа. Дори и в тези странни времена, аз се надявам да отпразнуваш това достижение по този начин, както е редно ".

Акинфенва се въодушеви от посланието и отговори: " Клоп, ти си легенда. Казах ти, че довечера ще честваме дружно. Бум! ".

Интересно е, че Акинфенва вкара против Ливърпул в единствения мач, който е изиграл против обичания си отбор. Това се случи през 2015 година с екипа на Уимбълдън, който отстъпи с 1:2 на " алените " в мач от третия кръг на шампионата за Купата на ФА. " Около мен бяха Стиви Джи, Филипе Коутиньо, Мартин Шкъртел и Джордан Хендерсън. Това са хора, за които крещя във всеки мач. Ако обаче не можеш да играеш за обичания си тим, идващото най-хубаво нещо е да го срещнеш на терена. Това е единственият случай, в който желаех Ливърпул да загуби и единственият случай, в който се чудех какво да върша, откакто съм вкарал гол ", сподели той в изявление за " Ливърпул Екоу ".

Акинфенва е играл за 12 английски тима от 2002 година насам, само че явно е намерил своето място в Уикъмб и най-сетне ще стигне до Чемпиъншип. " Изтрих WhatsApp от телефона му, тъй че другите мениджъри не могат да го търсят. Ако ще играе за някой, той ще играе за Уикъмб ", съобщи мениджърът Гарет Ейнсуърт, който притегли Акинфенва в Уикъмб. " Точно преди четири години той вкара дузпа за класиране в Лига 1, а тогава хората смятаха, че кариерата му върви към края си. Ето обаче, че той сложи клубен връх по голове. Байо има над 200 в кариерата си като цяло и считам, че може да вкара още няколко за нас ".
After Wycombe won promotion, Adebayo Akinfenwa asked Jürgen Klopp to 'hit me up on WhatsApp'. The Liverpool manager duly obliged pic.twitter.com/ty0WRotFB8
— Guardian sport (@guardian_sport) July 14, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР