Култовите репортажи на Мария Силвестър от вече несъществуващите телевизии ТV7

...
Култовите репортажи на Мария Силвестър от вече несъществуващите телевизии ТV7
Коментари Харесай

Култовите репортажи на Мария Силвестър заживяват нов живот

Култовите репортажи на Мария Силвестър от към този момент несъществуващите малките екрани ТV7 и ТV2 заживяват нов живот. Те са събрани под името " МО! ". Видеоинсталацията предлага нов прочит на репортажите, проучва използването им в обществените мрежи и платформите за видео шерване през днешния ден, отвън подтекста на малкия екран, поставяйки ги в галерийна обстановка.

В началото на своята кариера Мария Силвестър излиза на улицата и стартира серия от репортажи, в които интервюира отхвърлените и отхвърляните. Те се разполагат на границата сред журналистическото, художественото и политическото. " В говоренето с хора има две значими неща: Кой пита и Кого питаш. И от двете ме беше боязън. Това е развой. И вътрешен и външен. Той употребява тялото като изразно средство, влиза в облик, който е преекспониран. Кара го да търси пространство от разновидности за връзка. Така обективът на камерата незабелязано се трансформира в огледало. Независимо Кой пита ", споделя Мария Силвестър.

Видеоинсталацията е формирана от 3 обособени прожекции с общ звуков дизайн от Ангел Симитчиев, построен само от манипулирания автентичен тон. Заглавието на творбата цитира един от най-известните репортажи на Силвестър, в който човек минава през фрагмента, прекъсва изявлението и разгневен споделя по средата му: " МО! ". " Никога не разбрахме какво е МО! и то стана знак на тези обстановки в живота - неуместните. Без пояснение. Без логичност. МО! или каквото и да е било ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР