Кулинарно-виненият туризъм има огромен потенциал и трябва да бъде включен

...
Кулинарно-виненият туризъм има огромен потенциал и трябва да бъде включен
Коментари Харесай

Привличаме туристи с родни гозби, мед и вино

Кулинарно-виненият туризъм има голям капацитет и би трябвало да бъде включен в тактиките и дейностите на бранш „ Туризъм “. Това сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на съвещание на Националния съвет по туризъм.

Според него в България липсва остойностяване на капацитета, който има в този тип туризъм. „ Всички знаем какъв брой е вкусна българската кухня, какъв брой са положителни и качествени българските виновност. Но моето усещане е, че те все още не участват, не са част от националната ни визитка както за задграничните туристи, по този начин и за българския екскурзиант “, безапелационен бе Събев.

Заместник-министърът изясни, че българите, както и всички останали поданици на света, стават все по-съпричастни със ориста на дребните производители. Интересуват се от районните артикули.

Всички български райони имат кулинарни обичаи и създават качествени виновност

Според него в тактиките и в концепциите тези артикули не са по този начин добре застъпени.

Събев акцентира опциите на европейските схеми за качество. С тях могат да бъдат предпазени както хранителни артикули и селскостопански артикули, по този начин и питиета, виновност и други. България е направила крачка в тази тенденция, само че още има какво да се желае.

„ Имам наблюдения, че в дестинация Южно Черноморие липсва включването на странджански манов мед. Той е на най-високо равнище на отбрана по европейските схеми за предпазено название за генезис. Мановият мед е неповторим артикул, за който има търсене на международния пазар “, добави още заместник-министърът. Той е на мнение, че българските виновност със предпазено название за генезис и предпазено географско напътствие също отсъстват.

Събев заяви, че тази седмица е инициирал работна група с специалисти в Министерство на земеделието, храните и горите за правене на тактика за районни артикули. Той насочи апел към Организациите за ръководство на туристическите региони, да вземат интензивно присъединяване в

бъдещи съвещания за събиране на информация за български локални артикули.

„ Някои от тях може би са позабравени, само че имат огромен капацитет да притеглят както задгранични, по този начин и български туристи “, означи още Събев.

Сред главните тематики, сложени на съвещанието, бяха развиването на туризма в изискванията на COVID-19, ограниченията за поддръжка на бизнеса и потенциалът на България като туристическа дестинация. Важен акцент беше и стимулирането на вътрешния туризъм посредством развиването на туристическите региони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР