Кулинарният туризъм е все по-разпространен и все повече хора пътуват,

...
Кулинарният туризъм е все по-разпространен и все повече хора пътуват,
Коментари Харесай

Новата европейска кулинарна дестинация

Кулинарният туризъм е все по-разпространен и от ден на ден хора пътуват, с цел да се допрян освен до друга просвета, само че и до друга кухня. А подобаващите и любопитни дестинации на картата на света се множат една след една.

И по този начин стигаме до столицата на Финландия - Хелзинки. Този град несъмнено не е измежду най-често посещаваните от туристи в Европа, само че в последните месеци дава сериозна поръчка да се трансформира в притегателна точка за всички фенове на кулинарните пътешествия.

Заведенията

Финландската столица може да не се откроява с заведения за хранене със звезди Мишлен и огромни кулинарни фестове, само че чарът й е на друго място - в дребни ресторантчета, където се сервират обичайни ястия . Един от тях е Juuri. В него храната е по-скоро изкуство - и като метод на основаване, и на поднасяне.

 Снимка 379070

Sea Horse е различен дребен ресторант с огромна история - чак от 1934 година Това е едно от най-предпочитаните места от туристите и несъмнено не тъй като менюто е доста езици. Вегетариански ястия, месо, риба морски блага - разнообразието притегля и връща клиентите още веднъж. А измежду специалитетите е филе от елен по специфична рецепта.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от キュって、ベア (@tettybear88) на Окт 7, 2017 в 1:49 PDT

Добрите заведения за хранене всяка година усилват своя брой и това провокира лавинообразен резултат. А късият летен сезон се оказва най-подходящ за посещаване за кулинарен туризъм поради разнообразието от локални и пресни артикули.

Как го вършат

Телешко със цвекло. Пиле с целина. Домати с самун. Картофи с чесън. Всичко това може да звучи скучно и простовато на пръв взор, само че по-късно бързо си променяме мнението.

Финландците са на правилото, че положителната храна е хубавата храна. Затова се залага на малцина, само че качествени съставки във всяко ядене. Разбира се, подправките също изиграват своята роля.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от MÉLISSΛ KΛTΛNDΛ (@melissaenvy) на Сеп 16, 2018 в 7:32 PDT

Пазарите

В Хелзинки има два съществени пазара, които не трябва да пропущаме да посетим, в случай че се озовем в града - Ванха Кауппахалли и Хаканиемен Кауппахалли. И там, както и в заведенията за хранене, ни чака доста и вкусна храна. Като стартираме с прясната риба и стигнем до сладкиша " viineri ", написа CNN.

 Снимка 379074

 Тенденции при пътуванията през 2019 година
Тенденции при пътуванията през 2019 година

Време е за обмисляне

Освен обичайни локални артикули, от пазарите можем да си купим и такива, присъщи за други нации - американски, китайски и доста други. Сред цялото многообразие сигурно ще намерим нещо по усета ни. А продавачите поучават да заложим на пресните морски блага и риби .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР