Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas

...
Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas
Коментари Харесай

Признаха българската баница за едно от най-вкусните неща на света


Кулинарният справочник и енциклопедия на най-хубавите усети по света TasteAtlas е международен атлас на обичайни ястия, локални съставки и достоверни заведения за хранене. В каталога му участват над 10 000 храни и питиета - известни, както и забравени усети и аромати на градове, райони и села по света.

Сега в обсега на вниманието му попада и известното българско ядене „ баница “ .

„ Баницата е обичайно българско ядене , което се подготвя посредством наслоение на листове от намаслено тънко тесто със примес от яйца, кисело мляко и бели сирена, с цел да се получи простата и класическа версия на ястието. Освен с класическия заряд от сирене, тази баница може да се подготви с безчет разнообразни пълнежи, както солени, по този начин и сладки “, написа TasteAtlas.

Особено известни съгласно описанието на уеб страницата са баниците със зеленчуков заряд, като да вземем за пример зелник . Той може да се направи с заряд от зеленолистни зеленчуци като спанак, коприва, невен, магданоз и зеле. Празникът пък се прави с праз, а лучник е тип баница с заряд от лук. Когато става въпрос за сладки разновидности на баницата, има тиквеник, подготвен с тиква, вариация с ябълков заряд, щрудел или млечна баница - приготвена посредством накисване на тестени листове със примес от мляко, яйца, захар и ванилия.

Понякога българите слагат в баницата късметчета, монети или хартийки, на които са написани стремежи - процедура, изключително известна през празничния зимен сезон “, написа още TasteAtlas. „ Обикновено баницата се сервира като ядене за закуска с кисело мляко или боза “.

Наскоро българската шарена сол оглави класацията за микс от подправки от целия свят на кулинарния атлас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР