Кучетата предпочитат електрическите автомобили пред дизеловите, защото те са по-тихи

...
Кучетата предпочитат електрическите автомобили пред дизеловите, защото те са по-тихи
Коментари Харесай

Кучетата предпочитат да се возят в ел. коли пред дизелови

Кучетата избират електрическите коли пред дизеловите, тъй като те са по-тихи и вибрациите в тях са по-малко , заяви Дейли мейл. 

В електромобил пулсът на кучета понижава с 30 %. По-малкото трептения понижават и заплахата от гадене. В дизелов автомобил те се изправят от легнало състояние с 40 % повече. 

Учени от университета на Линкълн са работили с 20 кучета. Те са ги возили по 10 мин. в електрически автомобил и в дизелов автомобил с едночасова отмора, като са записвали биометричните им индикатори. Снимали са ги и с камера, с цел да проследят признаци в държанието им, които са показателни за дискомфорт или успокоение. Само едно от кучетата преди този момент се е било возило в електромобил. 

Резултатите от проучването удостоверяват наблюдения на притежатели на кучета, съгласно които 39 % се настаняват по-удобно в електромобил, 43 % са по-спокойни, 42% наподобяват по-малко тревожни, а 45% скимтят по-малко. 

Отделно проучване демонстрира, че съгласно 58% от притежателите на кучета, питомците им са склонни да се превъзбуждат, когато пътуват с кола. Според 48% те страдат от тревога, а съгласно 44% от гадене. 

Най-предпочитаната ария от кучетата в колите е " How Deep Is Your Love " на Би Джийс , следвана от " No woman no cry " на Bob Marley и " (Everything I Do) I'll Do It for You " на Брайън Адамс. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР