Кучетата отдавна са известни със своята смелост, с която защитават

...
Кучетата отдавна са известни със своята смелост, с която защитават
Коментари Харесай

Котките защитават ли стопаните си?

Кучетата от дълго време са известни със своята храброст, с която пазят стопаните си. Какво може да се каже за домашните писани? Дали те имат същото предпочитание да защитят своя притежател?

Отговорът е позитивен. Писаните са доста лоялни и защитни по отношение на хората. Котките пазят притежателите си по собствен метод. Според обява от 2011 година връзката сред котка и човек е изцяло съпоставима на тази на двама индивида.

Охраната от котка е доста по-разпространена, в сравнение с се чака. Котката пази своя собственик, тъй като го обича. Домашната писана пази своята територия и хората, от които получава обич, грижа, храна и заслон.

Мъркащите домашни любимци са доста наблюдателни животни. Те избират да седят умерено на стол или маса, оглеждайки околната среда. Те наблюдават за всичко заплашително, което може да нахлуе в техния регион. При тях отбраната е инстинктивна, не е резултат на мисловна активност като при хората.

При едно проучване през 2017 година изследваните котаци са имали опция да избират сред 4 разновидността - котешка храна, играчки, аромати и обществена връзка с хората и всички са избрали последното. Много пухчовци пазят стопаните си, до момента в който си почиват. Често избират да спят под леглото на стопаните. Там се усещат по -сигурно, също така могат да бъдат по-бдителни при незабавни случаи.

Кои са признаците, че домашния питомец пази стопаните си?

Индикациите, че котката е настроена защитно и пази стопаните са няколко:

 Котка

- Големи и разширени зеници

- Пъхтене

- Извит гръб

- Агресивно хапане на котката и драскане към хора и други домашни животни

- Заострени уши

- Остри и бързи придвижвания на котешката опашка

- Приклекнала стойка

- Открити зъби и нокти

- Съскане, ръмжене или писък

Когато котката спи до своя собственик, тя го прави, тъй като има вяра, че заслужава доверие, индивидът не е опасност за нея. Пухкавите ни домашни любимци ни разграничават по аромата или звука на гласа ни.

Нашите пухчовци са изцяло способни да ни пазят както от други котки, по този начин и от по-опасни противници като кучетата или дори от нарушители.

Смята се също, че котката пази дома от нездравословни сили и демонични духове. Това обаче към момента не е потвърдено сигурно.

Научете повече за държанието на котките!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР