Кубрат Пулев записа най-драматичната победа в своята професионална кариера! Това

...
Кубрат Пулев записа най-драматичната победа в своята професионална кариера! Това
Коментари Харесай

Сред кръв и драма Кобрата нокаутира Дину!

Кубрат Пулев записа най-драматичната победа в своята професионална кариера! Това се случи след нокаут против Богдан Дину в седмия рунд на дуела сред двамата в Коста Меса, Калифорния.
 
Тези седем рунда обаче минаха през изключителна драма и сложни моменти за Кобрата , който получи доста тежка аркада в четвъртия рунд и мина през интервал, в който противникът му доминираше и бе сложил българския боксьор в тежка обстановка. Само че Пулев за следващ път показва големия си темперамент и от петия рунд нататък още веднъж пое контрола над багра .

В шестия рунд превъзходството му към този момент бе голяма и за Дину бе мъчно да устоява на мощните крошета . Всичко пък завърши след 2:40 минути в седмия рунд, в който Пулев прати противника в нокдаун два пъти преди да пристигна и нокаута. При първия нокдаун имаше и противоречив миг, в който Кобрата удари зад главата Дину, за което получи наказателна точка. Това обаче не го тормози и българинът приключи започнатото.

Той имаше предимство и в първите два рунда преди да дойдат двата, извоювани от Дину, в които рисковият румънец нанесе и тежката аркада, която много затрудни задачата на Кубрат. Като същински див звяр обаче кръвта единствено стимулира Пулев, който записа следващия значим триумф в своята кариера.

За него това бе 27-а победа в 28 мача на професионалния кръг и 14-а с нокаут. Тя пристигна в първия дуел на Кубрат на американска земя в дебюта му като част от промоутърската организация Top Rank.-->
 
13-ият мач на Тервел Пулев на професионалния кръг не се оказа съдбовен и българският боксьор записа своята 13-а победа. Тя обаче се оказа една от най-трудните за Тервел, който едвам за повторно не съумя да нокаутира противника си Мич Уилямс и след цялостните 6 рунда трябваше да изчака съдийското решение. И тримата рефери обаче дадоха преимущество на Тервел.

За Тервел това бе един от по-слабите му мачове, само че по тази причина заслуга имаше и неуместният противник, играещ с противоположен гард . В началото Пулев бе по-предпазлив като два от първите три рунда бяха равностойни. В четвъртия се получи един противоречив миг, при който съдията даде наказателна точка против Тервел за два удара при спряна игра, макар че такива отправяше и американецът.

Това обаче единствено подтиква бронзовия олимпийски медалист, който оттова насетне доминираше на кръга и в последна сметка несъмнено компенсира наказателната точка.

Това бе първи дуел за Тервел под управлението на новия му треньор Кени Адамс , а след успеха той продължава изкачването си в йерархията на полутежка категория.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР