Кубрат Пулев се надява мачът с Антъни Джошуа за световните

...
Кубрат Пулев се надява мачът с Антъни Джошуа за световните
Коментари Харесай

Пулев: Надявам се мачът с Джошуа да е в Истанбул

Кубрат Пулев се надява мачът с Антъни Джошуа за международните трофеи по бокс в тежка категория да се организира в Истанбул, като посочи, че към момента се водят договаряния с представителите на британеца. По-рано тази седмица се появи информация, че дуелът ще е на стадиона на " Бешикташ "  – " Водафон Парк ", през май.

" Надяваме се да се случат нещата в Истанбул и да се организира мачът на стадиона там, тъй като е най-близкият вид до България и ще бъде почти все едно сме в България. Мачът съвсем е контрактуван, аз се приготвям, допускам, че и той се приготвя. Смятам, че е въпрос на време мачът да се състои. Договорите не са подписани, само че има период до края на месеца, в който би трябвало това да се случи ", съобщи пред Българска национална телевизия Пулев.

Той призна, че договарянията се водят от мениджъра му Ивайло Гоцев, промоутъра му Боб Аръм и юриста Джон Уърт. Според Пулев промоутъра на Джошуа – Еди Хърн, е склонен мачът да е в Турция. Другият вид за срещата е Саудитска Арабия.

" Говорили сме с Еди Хърн, той сподели, че е ок с Турция, с Истанбул. Естествено, нещата би трябвало да се договорят и ще стане факт. Ако инцидентно не се получат нещата в Истанбул и има някаква пречка, считам, че може да бъде и в Саудитска Арабия ", добави боксьорът.

Според английските медии желанието на Джошуа е срещата да е в Лондон, само че Пулев счита, че това е " най-краен вид ": " Това е най-краен вид, който не считам, че ще се осъществя. На първо място е Истанбул, в случай че не се получат нещата там или стадионът е ангажиран за датата, която желаеме, може и да е в Саудитска Арабия. Управляващите в Саудитска Арабия в действителност доста упорстват и желаят този мач да бъде там. Не е изключено да бъде там. "

Пулев не се тормози от това, че Джошуа и Хърн разгласиха фотоси от среща с представителя на другия наложителен кандидат Александър Усик – Александър Красюк.

" Самият Усик има контракт за още един мач с Хърн, не мога да кажа какви са им проектите и какво им е в главите, само че доколкото знам, ще играя с Джошуа, въпрос на време е мачът да се случи. Смятам, че началото на май или краят на април е идеално време този мач да се случи. По мои калкулации, 90% това е към този момент факт ", сподели още боксьорът.

Боксьорът е на подготовка в Белмекен, а по-късно евентуално ще продължи да се готви в Германия.

" Ще намерим верните спаринг сътрудници, с цел да може да съм на нужното равнище и да съм квалифициран. Когато съм квалифициран и съм убеден в себе си, не може никой да ме спре. Подготовката е най-важна, договарянията ще си протекат, всичко ще се случи. Преди 2 година, когато трябваше отново да играя с Джошуа, всички хора споделиха, че съм се уплашил. Още тогава споделих, че е въпрос на време да има подобен мач и че това, че съм се контузил, не би трябвало да бъде тълкувано по никакъв различен метод. Контузията беше действителна и тежка, нямаше по какъв начин да играя с нея. Не отивам да се боксирам за парите, отивам за купата, отивам да победя. С такава контузия нямаше по какъв начин да съм конкурентен. Тогава всички споделяха, че ме е боязън, ето, че 1-2 години по-късно всичко си идва на мястото и отиваме да мачкаме ", добави Пулев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР