Кубрат Пулев е новият номер 1 в ранглистата на Международната

...
Кубрат Пулев е новият номер 1 в ранглистата на Международната
Коментари Харесай

Кoбратa е №1 в световната ранглиста

Кубрат Пулев е новият номер 1 в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). Българинът, който е наложителен кандидат за купата на федерацията стигна до върха, с помощта на изненадващата загуба на досегашния отличник Антъни Джошуа. Както е известно към този момент някогашният международен първенец позволи шокиращо проваляне от пълничкия мексиканец Анди Руис и загуби всичките си пояси.

Руис от своя страна не е провел нито една отбрана на купите си, което го изпраща надалеч обратно в класацията на IBF. Новият международен първенец ще се опита да резервира поясите си в среща реванш с Антъни Джошуа. Двубоят ще се организира при започване на декември в Саудитска Арабия.

Победителят от този мач пък ще би трябвало наложително да се бие с най-хубавият ни боксьор в дуел за купата на IBF. Подобен мач сред спечелилия от Джошуа и Руис и Кубрат Пулев би трябвало да се организира най-късно до месец май 2020 година
Кобрата взе участие и в класацията на WBO, като там е на седмата позиция и е разумно да е най-далеч от опцията да се бори за купата в тази версия.

В същото време стана ясно, че Пулев ще организира идващия си дуел през ноември в Съединени американски щати. Той най-вероятно ще се бие на галавечерта във Фресно на 9-и ноември. Българинът излезе на кръга за последно през месец март, когато победи румънеца Богдан Дину.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР