Кубинските власти извадиха първото тяло от мястото на големия пожар

...
Кубинските власти извадиха първото тяло от мястото на големия пожар
Коментари Харесай

Властите в Куба откриха първото тяло от пожара в петролна база

Кубинските управляващи извадиха първото тяло от мястото на огромния пожар в петролна база, при който 121 души бяха ранени, а 17 изчезнаха.

"На мястото на случая беше открито тяло ", съобщи на конференция Луис Армандо Уонг, шеф на здравната работа в западната провинция Матансас.

Огромен пожар, породен от гръмотевица, пламна в петък вечер в петролна база покрай кубинското пристанище Матансас, на към 130 км източно от Хавана.

След като гръмотевица поразила един петролен контейнер в базата, в събота заран се е взривил втори.

Кубинската държавна телевизия заяви, че при втората детонация са били ранени минимум 67 души, а 17 пожарникари са в неопределеност.

Цивилните неотложно бяха евакуирани от региона.

Здравния министър Хосе Анхел Портал разясни, че трима от ранените са в сериозно положение, а още 12 души са в тежко. Седем пациенти са били трансферирани в лечебни заведения в столицата Хавана.

Пожарът наподобява изцяло неконтролируем и застрашаваше други намиращи се наоколо резервоари, а димът стигна до Хавана.

Куба страда от ежедневни спирания на тока, както и от дефицит на гориво, тъй че загубата на гориво и потенциал за предпазване може да утежни в допълнение обстановката.

Според Хорхе Пиньон, шеф на стратегия на Тексаския университет в Остин в региона на енергетиката и околната среда за Латинска Америка и Карибския басейн, в региона въз основата има осем огромни резервоара, всеки с потенциал 300 000 барела.

Това място е център за пренасочване на гориво към разнообразни топлоелектрически централи, а освен за тази наоколо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР